Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam etkinlikleri kapsamında Ömer Faruk Belviranlı ile Türkiye’de ilk kez Tekke Ağzı İlahi Konseri icra edildi.
Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam Etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı tarafından Tekke Ağzı İlahi Konseri icra edildi. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan konser, Konevi Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Vali Yardımcısı Fahri Oluk, AK Parti Meram Koordinatörü Mustafa Torun, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konserde ilahilerini seslendiren Ömer Faruk Belviranlı’ya saz sanatçıları ve zakirler de eşlik etti. Hüzzam makamında ve zikirli tekke ilahileri okunan programda katılımcılar huzur dolu dakikalar yaşadı.
“TEKKELER VE MEDRESELER KÜLTÜRÜMÜZDE BÜYÜK ÖNEME SAHİP”
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, gece ile ilgili solistlerin icra ettiği ilahilerle tüm salonun mest olduğunu ifade ederek, “Tekkeler ve medreseler kültürümüzde çok büyük öneme sahip. Milli ve manevi kültürümüzün oluşmasında tekkeler ve medreselerin büyük rolü oldu. Kutlu Doğum Haftası sebebiyle bu ruhun tekrar yaşatılması anlamında Ömer Faruk Belviranlı beyefendi bizi kırmayarak böyle bir program gerçekleştirdiler. Tekke Ağzı İlahi Konseri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki programın ardından ilk olarak Meram’da gerçekleşti. İlim ve irfan meclislerinin nadide solistlerinden olan Ömer Faruk beyefendi ve ekibine teşekkür ederim” diye konuştu.
“TARİH BİLİNCİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Mübarek Üç Aylar’ın tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini temenni ederek sözlerine devam eden Başkan Toru, “Birliğimizin ve beraberliğimizin daim olmasında, istiklalimizin ve istikbalimizin tek sigortası İslam. Dinimize, milli ve manevi değerlerimize, tarih bilincimize sahip çıkmamız lazım. Meram Belediyesi olarak toplumumuza katkıda bulunmak amacıyla bu tür programları düzenleyerek aracılık etmek istiyoruz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı ise vatandaşlarla buluşmalarına vesile olan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür etti. Programın ardından Başkan Toru, Belviranlı’ya çiçek takdiminde bulundu.
Öte yandan, Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam Etkinlikleri, 15 Nisan Cuma günü Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun vereceği “Padişahlar neden cariyelerle evlenir, neden Hacca gitmez, şehzadeleri neden katlederlerdi?” konulu konferansla devam edecek.