Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akşehir İlçesi Selçuklu Anadolu Lisesi yanındaki alana yapılan ve önümüzdeki aylarda hizmete açılması beklenen, yeni ismiyle Aile Sanat Eğitim Merkezi (ASEM) olan Hanımlar Lokali inşaatı, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından gezildi.
Milletvekili Baloğlu ve Başkan Akkaya’nın gezisine AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs’te eşlik etti. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde Şehir Konakları adıyla yaptırılan çok fonksiyonlu binaların, yeni yapılanmayla ASEM olarak hizmet vereceği öğrenilirken, Akşehir ASEM’de yüzme havuzu, spor salonu, meslek edindirme kurs bölümleri gibi bir çok bölüm bulunuyor.
Milletvekili Baloğlu yaptığı incelemelerin ardından merkezi çok beğendiğini söyleyerek, “Özellikle kadınlarımızın faydalanması için düşünülen, içerisinde yüzme havuzundan tutun da sportif ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği yaşam alanları da olan güzel bir merkez olmuş. Akşehir’in modern hayatına, kültür hayatına çok ciddi katkılar sunabilecek bir merkez. Özellikle hanımlarımız için bulunmaz bir nimet. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Beye teşekkür ediyoruz, tüm ilçelerimizde olduğu gibi ne söz vermişse Akşehir’e de vermiş olduğu sözlerin tümünü yerine getiriyor. İşte bunlardan bir tanesini de şu anda ziyaret ettik. Bir yıl önce temelini attığımız eserin içerisinde, çok kısa bir süre sonra faaliyete başlayacağız. Büyükşehir Belediyemiz, bunun yanı sıra daha birçok eserleri Konya’mıza kazandırıyor. Değerli Başkanımıza ve ekibine tekrar teşekkür ediyorum. Bu gibi güzel hizmetleri Konya’mızın ve Akşehir’imizin bir bir hizmetine sunacağımızı buradan belirtmek istiyorum” dedi.