MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nden oluşan heyet, 26-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kent, Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev fuarını gezdi.
Üye firma ziyaretlerinin ardından fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, İnşaat sektörünün katma değere, istihdama ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı. Şimşek, “Konya, kentsel yaşam alanında Türkiye’ye örnek bir şehir haline gelmiştir. Açılan fuarla birlikte Konya’nın fuar merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini görüyoruz. İnşaat, Kent, Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev fuarları birbirini tamamlayan sektörlere cevap verebilmektedir. Konya ve inşaat sektörü son yıllardaki gelişmelerle birlikte önemli bir yol almıştır. Özellikle bu tip kaliteli organizasyonlar ve fuarlar, sektör temsilcilerinin ufkunu açmaktadır. Sektör temsilcilerimiz Bu fuarlar sayesinde teknolojik yenilikleri, ekipman ve donanımları yakından takip etme fırsatını elde etmektedir. Bu tür fuarlar kentimiz açısından son derece olumlu bir gelişmedir. Ülke ve şehir olarak elde edilen başarının artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Her yıl şehrimizde organize edilen, yurtiçi ve yurtdışından on binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaparak, sektör temsilcileri firmaları buluşturan fuarların ülkemizin ve Konya’mızın 2023 hedeflerine de ciddi katkısı olmaktadır. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, düzenlenen fuarın katılımcı firmalara, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.
Kısa adı KONSİAD olan Konyalı sanayici ve İşadamları Derneği standını da gezen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Başkanı Mustafa Büyükdede’yle kent ekonomi ve sanayisinde yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.