Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, şehirde 10 gün arayla ikinci kez elektriklerin akşam saatlerinde yaklaşık 30 dakika süreyle kesilmesinin ‘yine mi darbe oluyor’ tedirginliğine neden olduğunu belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’tan Konya’daki kesintilerin sonlandırılması için gereğini yapmasını istedi.
Mustafa Kalaycı yaptığı açıklamada, 30 Ağustos ve 8 Eylül’de gece karanlığında Konya genelinde elektriklerin kesildiğini hatırlatarak, “Kesintiler sonrası darbe girişimi olacağı düşüncesi içinde olanlar Valilik binamız başta olmak üzere askeri kışlalar önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanmakta, tedirginlik içinde beklemektedir. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşanan travmayı atlatmaya çalışan hemşehrilerimizle adeta alay edilircesine elektrikler kesilerek provokasyona da çok açık bir şekilde insanımız meydanlara inmektedir. Kesintilerin teknik bir arızadan dolayı meydana geldiği söylense de Türkiye Elektrik İletim A.Ş. yetkilileri kesinti hakkında kamuoyuna bilgi vermeli” dedi.
Konya’nın sahipsiz olmadığının altını çizen Mustafa Kalaycı, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın kesintilerin biran önce sona erdirilmesi için gerekli talimatı vermesini bekliyoruz. Sayın Bakan’ın işini liyakati ile yapmayarak kesintilere neden olanları ve hemşehrilerimizin ’yine mi darbe oluyor’ endişesini yaşamasına neden olanları makamında tutmayacağını da biliyorum. Konya’da kesintilerin sonlanması için gereken yatırım da mutlaka yapılmalı” diye konuştu.