Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Senatosu tarafından Devlet Konservatuarının adının Türk Müziği Devlet Konservatuarı olarak değiştirilmesi teklif kararı, YÖK Genel Kurulu tarafından da onandı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Bilal Kuşpınar; isim değişikliği ile Türk Musikısinin Türk-İslâm kültür ve medeniyetinin gelişiminde büyük kitleleri buluşturmuş, en önemli ve temel sanat dallarından biri olması sebebiyle Konservatuarın özel olarak bu temel sanat dallarına hizmet edebilmesinin amaçlandığını söyledi.
“Mevlevi Ayin Formları Araştırılıp Öğretilecek ve İcra Edilecek”
Kuşpınar, “Necmettin Erbakan Üniversitemizin Türk Müziği Devlet Konservatuarı, başta Türk Musikımizin bütün formlarının, Konya’mızın yöresel musikısinin ve özellikle Mevlevi ayin formlarının araştırılacağı, öğretileceği ve icra edileceği bir yüksek eğitim kurumu olması hasebiyle, önemli bir sorumluluk üstlenecektir. Türk Musikısini her yönüyle derinlemesine inceleyerek ve doğru şekilde ortaya konup öğretilmesi birinci hedeflerinden olan Konservatuarımız, hem Konya’mıza, hem ülkemize ve hem de dünyaya sanatsal ve bilimsel açıdan daha özgün ve daha faydalı katkılar yapacaktır” şeklinde görüşlerini ifade etti.
Türk müziğinin tüm formlarının icra edildiği ve eğitiminin verildiği kendi kültürel mirasını koruyan ve gelecek kuşaklara aktaracak olan bir konservatuar için gayret ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, Türk Müziği Devlet Konservatuarının Türk müziğine hayırlı ve faydalı hizmetler yapması temennilerinde bulundu.