Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi’nde (KONDİL) öğrenim gören uluslararası öğrenciler 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterdi ve Fethullahçı Terör Örgütü tarafından kandırılan öğrencilere uyarılarda bulundu.
KONDİL Müdürü Prof. Dr. Kemal Özcan, Konya’da yaşayan uluslararası öğrencilerin darbe girişiminden etkilendiğini ve bu girişime tepki gösterdiklerini ifade etti.
Bangladeşli KONDİL öğrencisi Delwar Hosen, ilk olarak Türkiye’ye geldikleri günden beri kendilerini evlerinde gibi hissettiren halka teşekkür ederek, “15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi Türkiye’de yaşayan herkesi olduğu gibi bizleri de derinden etkilemiştir. Allaha şükürler olsun ki, bu hain darbe teşebbüsüne Türk Milleti tarafından bütün dünyaya örnek olacak şekilde büyük bir kahramanlık destanı yazılarak karşı durulmuş, milli irade ve demokrasinin zarar görmesine canları pahasına engel olmuşlardır” dedi.
Türk milletinin bu muhteşem demokrasi ve vatan savunmasının kendilerine önemli dersler çıkaracakları bir tecrübe olduğunu vurgulayan Hosen, böylesine anlamlı bir mücadeleyi dünyanın hiçbir yerinde görmenin mümkün olmayacağını, Konya’da öğrenim gören uluslararası öğrenciler olarak demokrasiye ve milli iradeye yapılan bu hain darbe girişimini kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.
“FETÖ’ye kanmayın”
Hosen, “Buradan Türkiye’ye başka ülkelerden öğrenim görmeye gelen ve Fethullahçı Terör Örgütü tarafından kandırılan bütün öğrencilere de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Artık bu terör örgütünün yalanlarına kanmayın ve onları evlerinde kalıyorsanız hemen oralardan ayrılın ve onlarla bağlarınızı koparın” diye konuştu.
Kendi vatandaşlarına kurşun yağdıran, bombalayan bir örgütün öğrencilere de zulüm edeceğini kaydeden Hosen, kendilerinin de ülkelerinde FETÖ yapılanmasına karşı mücadele edeceklerini temizlenmesi için çalışacaklarını ifade etti.
“Allah Türkiye’mizi ve bütün insanları FETÖ’nün şerrinden korusun” diyen Hosen, şehitlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu.