Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü AkadeMedya Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından mutat olarak düzenlenen Kültürü Filmle Öğreniyorum etkinliği bu kez yerel medyadan temsilcilerin katılımı ile birlikte, bir muhabirin hikayesini anlatan Gece Vurgunu filminin izlenmesiyle gerçekleştirildi.
Başrol oyuncusunun bir muhabiri canlandırdığı filmde karakter, gece saatlerinde kamerası ile sonraki günün haberleri için ölümlü olayları kaydediyor. Kurbanlara karşı hiçbir acıma hissetmediği için en kanlı görüntüleri çekiyor ve bu sayede kısa sürede başarılı oluyor. Çünkü yerel televizyon istasyonları bu tarz kanlı haberlerle reyting alabiliyor. Başrol oyuncusunun gece suç avcısı kariyeri yükseldikçe suçları kamerasıyla çekmek ile kamerası için suç yaratmak arasındaki çizgi giderek kayboluyor. Gece Vurgunu filmi, medyanın kirli ve çürük korkutuculuğunu ve acıdan kar yapmasını her zaman yerinde bir dürüstlük ile inceliyor. Hikayesi bu şekilde olan filmin seyredilmesinin ardından Öğr. Gör. Nuri Paşa Özer’in moderatörlüğünde haberde etik konusunda analizler gerçekleştirildi. Öğrenciler bir taraftan hocalarının ve medya mensuplarının film ile ilgili analizlerini dikkatle takip etti diğer taraftan da kendi görüşlerini anlattı.
"ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİ AÇISINDAN BU ETKİNLİKLER BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR"
Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Yeşil, “Öğrencilerimiz ile birlikte filmleri izliyoruz, daha sonra filmin değerlendirmesini ve tartışmasını yapıyoruz. Öğrencilerin eğitimi açısından bu etkinlikler büyük önem arz ediyor. Bu güne kadarki izlenimlerimiz doğrultusunda çok iyi bir yol kat ettiğimizi söylemem mümkün” dedi.
Film gösterimlerinin ayrıca öğrencilere farklı kültürleri tanıma imkanı sağladığına dikkat çeken Yeşil, “Öğrenciler bir film izlerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini de uygulamalı olarak görüyor” ifadelerini kullandı.
"DERSTE ÖĞRENİLEN BİLGİLER FİLM İLE PEKİŞTİRİLİYOR"
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Bulduklu ise, öğrencilerin iletişim kuramları ve iletişim ile ilgili öğrenmeleri gereken bilgileri pekiştirecek özel filmlerin gösterim için seçildiğini vurguladı. Bulduklu, Kültürü Filmle Öğreniyorum etkinliklerinin öğrencilere ciddi kazanımlar sağladığını çeşitli örnekler vererek anlattı. “Derste anlattığımız bir kuramı tam olarak kavrayamayan bazı öğrencilere bu kuramla alakalı film gösterimi yaptığımızda öğrencilerin kuramı çok iyi anladığına defalarca şahit olduk” diyen Bulduklu, öğrencilerin her geçen gün bakış açısının değiştiğini ifade etti.
Öğrenciler de bu gösterimlerin eğitimleri için büyük önem arz ettiğini derste öğrendikleri bilgileri bu filmlerle pekiştirdiklerini ve böylece hem konuyu daha iyi anladıklarını hem de bilgilerin kalıcılığının sağlandığını vurguladı.