Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde NEÜ Turizm Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu Suudi Arabistan’a gitti.
Konuyla ilgili bilgi veren NEÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Abdullah Atıcıgil, yaklaşık 200 kişiden oluşan öğrenci grubunun sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bilgi, görgü ve deneyimlerini artırmak üzere Suudi Arabistan’a gönderildiklerini, ilk kafilenin 18 Ağustos Perşembe günü hareket ettiğini belirtti. Atıcıgil, “Gönderilen öğrencilerimiz hem uluslar arası mesleki bir deneyim yaşayacaklar hem de Hac ibadetlerini yerine getirmiş olacaklar” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerinin, üniversiteyi güzel şekilde temsil edeceklerine inandıklarını kaydeden Atıcıgil, “Üniversitemiz öğrencileri için bunun gibi organizasyonların devamlılığını önemsiyoruz ve bu konuda gerekli girişimleri sürdüreceğiz. Yola çıkan öğrencilerimizin bu yorucu yolculuğu başarıyla tamamlayacaklarına da inanıyorum” dedi.
Masrafları Diyanet İşleri Başkanlığınca karşılanacak olan öğrencilerin, Hac ibadeti için orada bulunan Türk hacıların yemek servisi hizmetlerini yerine getireceklerini kaydeden Atıcıgil, öğrencilere hizmetleri karşılığında belli bir miktar harçlık verileceğini de sözlerine ekledi.