Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörlüğü tarafından FETÖ ve PDY terör örgütleri ile mücadele kapsamında yürütülen iş ve işlemlerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımlandı.
NEÜ’den yapılan açıklamada, “15 Temmuz 2016’daki hain kalkışma sonrası YÖK’ten gelen 19.07.2016 tarihli yazılı talimat ile OHAL ve KHK’nin 667, 668, 669. maddelerine göre Rektörlüğümüzde oluşturulan İnceleme ve Değerlendirme Komisyonuna ulaşan bilgi, belge ve kanaatlere istinaden 41 akademik, 16 idari olmak üzere toplam 57 personelimiz soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılmışlardır. Bu konu hakkında OHAL Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na 22.07.2016 tarihinde, Yüksek Öğretim Kurumuna 25.07.2016 tarihinde yazılı bilgi verilmiştir. Oluşturulan komisyon tarafından ilgili personellere görevden uzaklaştırma tebligatı gerçekleştirilmiştir. Sözlü savunmaları için randevu planlaması yapılarak kendileri bilgilendirilmiştir. Soruşturma işlemleri devam ederken görevden el çektirilen personellerin bir kısmının Komisyonca FETÖ ve PDY bağlantılarının tespit edilememesi nedeniyle Soruşturma ve İnceleme Komisyonu tarafından 04.08.2016 tarihinde iadesi yönünde karar alınmıştır. Göreve iade edilen 16 personelimize gerekli tebligatlar aynı gün yapılmıştır. Bu durumla ilgili bilgiler yine ilgili makamlara yazılı olarak iletilmiştir” denildi.
Açıklamanın devamında şu açıklamalara yer verildi:
“4 Ağustos 2016 tarihinde İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunun elde ettiği yeni veriler çerçevesinde ek liste ile 14 adet personelimiz için de görevden uzaklaştırma işlemi uygulanmıştır. İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yeni güncellemelerin yapılması bu sürecin doğal bir sonucudur. Konunun hassasiyetine binaen tüm akademik ve idari birimlerimize ulaşan bilgi, belge, şikâyet ve ifadeler çerçevesinde İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu her bir personelimiz için titizlikle çalışmalarını yürütmektedir. Sürdürülen işlemlerin OHAL Kanunu çerçevesinde, idari soruşturma kapsamında gizlilik içerisinde yürütülmesi mevzuat gereğidir. Kurumumuza toplumun farklı kesimlerinden konu ile ilgili detaylı bilgi talepleri (isim listesi vb.) ulaşmaktadır. Yukarıda zikredilmiş ilgili makamlar dışındaki kişi veya kurumlarla isim listesi vb. dokümanların paylaşılmamasının gerekçesi soruşturmaların selameti, kişilerin hak ve özgürlüklerinin korunması içindir. Soruşturma süreci ve neticeleri ile ilgili olarak tüm bilgiler YÖK başta olmak üzere diğer ilgili resmi kurumlara intikal ettirilmektedir. Daha önceki yazılı açıklamalarımızda da belirtildiği gibi milli iradeye kasteden gözü dönmüş FETÖ ve PDY terör örgütü bağlantılı bireylerin kurumumuzdan ivedilikle temizlenmesi için çalışmalarımız devam edecektir. Hain yapı ile beraber çalışan, birlikte hareket eden hiçbir personelimize müsamaha, merhamet gösterilmeyecektir. Hain yapı ile yürütülen mücadelede ülkenin bekasına, milletimizin selametinin tesisine ve hukuki mevzuata uygunluğa özen gösterilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”