Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Otokar’ın Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin ve beraberindeki heyet, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ömer Şen ile görüşen Otokar heyeti, daha sonra Konyalı sanayicilerle bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Sanayi Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın da girişimleriyle Konya’ya gelen heyet, KSO’da ikili iş görüşmelerine katılırken, Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikaları da ziyaret etti.
Programın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ömer Şen, Otokar’ın Konya için önemli bir OEM firması olduğunu söyledi. Şen, Konya’da Otokar ile çalışan firmalar olduğunu, ancak Konya Sanayi Odası olarak Otokar gibi ana sanayi ile çalışan Konyalı firma sayısını artırmak istediklerini vurguladı. Ana sanayi ile çalışmanın sürdürülebilir bir imalat için önemli olduğuna dikkat çeken Şen, Otokar ile yapılan ikili iş görüşmelerinin de önemine dikkat çekti.
"Türkiye’de üretilen parçaları Türkiye’den almak isteriz"
Konyalı sanayicilerle ve Konya Sanayi Odası meclis üyeleriyle bir araya gelen Otokar Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin ise, Konya Sanayi Odası’ndan ve Konyalı sanayicilerden övgüyle bahsetti. Alptekin, “Konya Sanayi Odamızın, ne kadar faal ve ne kadar çalışkan olduğunu, başarılı faaliyetleri gerçekleştirdiğini gördük. Oda olarak güzel işler yapıyorsunuz. Böyle faaliyetlerin olduğu yerde çok çalışkan, iyi işler yapılabilecek sanayiciler olduğuna da eminim. Bizim Konya’da çalıştığımız yan sanayicilerimiz var. Ama bunu geliştirmek artırmak istiyoruz” dedi.
Ticari ve askeri araç üreten Otokar ile ilgili bilgi de veren Alptekin, şirket olarak tedarikçileriyle nasıl iş birlikleri yaptıklarını anlattı. Tedarikçilerinin çoğunun yerli firmalardan oluştuğunu ifade eden Alptekin, Türkiye’de üretilen parçaları Türkiye’den almak istediklerinin altını çizerek, “Otokar olarak, teknolojik gelişime, insan kaynaklarına yatırım yapan, çevre ve insan sağlığına saygılı tedarikçileri daha çok tercih edip, mevcut tedarikçilerin bu konulardaki gelişimini destekliyoruz. Kaliteli ürünü, zamanında, rekabetçi şartlarda sağlayan tedarikçilerle çalışıyoruz. Kendi konusunda uzmanlaşmak için araştırmaya ve geliştirmeye önem veren, çevre ve iş güvenliği konusunda ulusal ve uluslararası standartlara uygun, çağdaş yönetim anlayışına sahip firmalar ile ilişkileri kuruyoruz” şeklinde konuştu.
1963 yılında kurulan Otokar’ın Türkiye’nin en büyük özel sektör sermayeli savunma şirketi olduğunu aktaran Alptekin, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Otokar yetkilileri iki gün süren Konya programında Konya Sanayi Odası tarafından organize edilen ikili iş görüşmelerine de katıldı. 27 Konyalı firma ile ikili iş görüşmesi yapan Otokar yöneticileri, Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikalarda da inceleme gezisinde bulundu.