Konya’nın Akşehir ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi akşamından bu yana devam eden demokrasi nöbetleri yoğun bir katılımla sürüyor. Akşehir Belediyesi, demokrasi nöbetleri kapsamında Prof. Dr. Mehmet Çelik’i Akşehirlilerle buluşturdu.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, protokol üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, kamu kurum müdürleri ile binlerce vatandaş katıldı. Akşehir Belediyesi mehter grubunun gösterisinin ardından, İHH Akşehir Temsilcisi Ahmet İbişdayı kısa bir konuşma yaparak darbe girişimini kınayarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Akşehirlilere hitap eden Prof. Dr. Mehmet Çelik, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin galibinin Cumhurbaşkanı ve halk olduğunu ifade ederek, "Dünyanın hiçbir yerinde tanklara karşı, uçaklara karşı ellerinde silah olmadan böyle bir askeri darbeyi engelleyen başka bir halk yoktur. Bu nedenle Türk milletinin demokrasi kültürü bütün dünya halkların demokrasi kültüründen daha fazladır" dedi. ABD’nin Türkiye’deki darbelerin hep arkasında ve destekçisi olduğunu ancak bu kez bizzat ABD’nin kendisinin darbe yaptığını belirten Prof. Dr. Mehmet Çelik, "Bu sefer de önceki darbeler gibi olacağını zannediyorlardı ama olmadı. Çünkü milletin adamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Darbe sırasında herkes, sadece Erdoğan’ı merak ediyordu. Onun televizyona bağlanmasıyla ve sokağa çıkma çağrısıyla millet, merak ettiği haberi almanın da mutluluğuyla sokaklara akın etti. Bu nedenle bu darbeyi Erdoğan’ın liderliği ve halkın cesareti önlemiştir. Bu tarihe böyle geçecektir" diye konuştu.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın İstanbul İTÜ’de okuyan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbecilere karşı direnen oğlu Muhammed Cihad Akkaya’nın açılan ateş sonucu bacağından yaralandığını öğrendiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Çelik; Başkan Akkaya’nın bir gazi babası olduğunu belirtti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki binlerce kişi tarafından konuşmasının sonunda büyük alkış alan ve ilgi gören Mehmet Çelik, bazı vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi.