Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’nda üniversitenin gündemine ilişkin öğretim üyelerine bilgi verdi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleşen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.
Dekan Prof. Dr. Ay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, fakülte olarak 5 farklı bölümde eğitim verdiklerini belirterek, fakülte misyonu bakımından esas amaçlarının uluslararası düzeyde tanınan, seçkin bir eğitim ve araştırma kurumu haline gelmek olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ay, akademik yayın sıralaması bakımından Türkiye’deki devlet üniversitelerinde iktisadi ve idari bilimler fakülteleri arasında birinci, Selçuk Üniversitesi bünyesinde bulunan fakülteler arasında ise 9’uncu sırada yer aldıklarını sözlerine ekledi.
“15 Temmuz’da millet refleksini tüm dünyaya gösterdik”
Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Türkiye’nin etkilerini çok uzun yıllar sürecek olağanüstü bir süreci yaşamakta olduğunu söyledi. Bu süreci, Selçuk Üniversitesi’nde, oluşturdukları 5 kişilik üst inceleme komisyonuyla yönettiklerini ifade eden Prof. Dr. Şahin, “4 rektör yardımcımız ile nihai kararları birlikte veriyoruz. İşin gerçeği bu süreçte bir mahkeme gibi çalışıyor, kılı kırk yararak, titizlikle kararları veriyoruz. Maddi delilleri önemsiyoruz. Duyumlar, imzasız ihbarlar, söylentiler bizi çok etkilemiyor. Şu ana kadar da bu noktada titizlikle yürüdük. Bundan sonra da böyle olacak. Bu ülkenin üzerinde hedefleri olan, 100 yıl önce çizdikleri planları uygulama noktasında kararlı olan ülkeler, şapkadan tavşan çıkarır gibi sürekli alternatif örgütler, sürekli alternatif argümanlar geliştiriyor. Bunlara karşı da millet olarak hazırlıklı olmamız gerekiyor. 15 Temmuz sürecinin bu noktada kendimizi test etme adına çok önemli olduğunu gördük. Millet refleksinin nasıl sergileneceğini canlı olarak tüm dünyaya gösterdik” diye konuştu.
Proje ve çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Şahin, Alaeddin Keykubat Kampusu içerisinde yapımı devam eden yeni İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının, tamamlandığında modern yapısıyla fakülte ihtiyacına cevap verecek şekilde üniversiteye kazandırılacağını aktardı. Üniversiteye Eczacılık Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nin kurulmasına ilişkin kararların Senato’dan alındığını dile getiren Şahin, üzerinde çalıştıklarını ifade ettiği Toki Projesi, Güneş Enerjisi Santrali gibi projeler konusunda ise çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi. Toplantı, soru, görüş ve önerilerle sona erdi.