6. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunlarında, Karate, Tekvando, Atletizm ve Halter’de madalyalar sahiplerini buldu.
Atatürk Stadyumu Atletizm Pistinde yapılan 6. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları Atletizm yarışlarına Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, KKTC, Makedonya, Türk Milli Takımı ve Konya Takımlarından Kızlarda 57, erkeklerde ise 55 toplamda 150 sporcu katıldı. Yarışlar sonucunda Kızlarda ve erkeklerde 1.Türkiye, 2.Bosna Hersek, 3.KKTC, 4.Konya oldu. Dereceye giren sporcuların madalyalarını Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Şube Müdürleri Halil Eroğlu, Ali Kanber ve Türkiye Atletizm Federasyonu temsilcileri verdi.
- HALTER’DE ROMANYA 1. OLDU-
100.Yıl Spor Salonunda yapılan halter müsabakalarında Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Kosova, Litvanya, Romanya, Konya Takımı ve Türk Milli Takımlarından kızlarda 25, erkeklerde ise 48 sporcu mücadele etti. Müsabakalar sonucunda Erkeklerde 1.Romanya, 2.Türkiye, 3.Konya, 4.Finlandiya olurken, kızlarda ise 1.Türkiye, 2.Çek Cumhuriyeti, 3.Romanya, 4.Konya oldu. Dereceye giren sporcuların madalyalarını Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Türkiye Halter Federasyonu As Başkanı İlker Özkan, Başkan vekili Mevlüt Ataseven, Şube Müdürümüz Halil Eroğlu ve eski futbolculardan Tuncay Şimşek verdi.
- KARATE’DE 93 SPORCU YARIŞTI -
Atatürk Spor Salonunda yapılan 6. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları Karate müsabakalarında Almanya, Azerbaycan, Hırvatistan, Kosova, Makedonya, Konya Takımı ve Türk Milli Takımı mücadele etti. Mücadeleye Kızlarda 26, erkeklerde ise 44 olmak üzere toplamda 93 sporcu katıldı. Takım sıralamasında Kızlarda 1.Hırvatistan, 2.Türkiye 3.Makedonya, 4.Kosova olurken, Erkeklerde 1.Türkiye, 2.Makedonya, 3.Hırvatistan, 4.Azerbaycan oldu. Sporcuların madalyalarını Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz, Türkiye Karate Federasyonu Başkan vekili Hikmet Yanartaş, Şube Müdürlerimiz Mahmut Keten, Hacı Beşbadem ve Ali Kanber takdim etti.
- TEKVANDO’DA ERKELER’DE UKRAYNA, KIZLAR’DA TÜRKİYE 1. OLDU -
Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda yapılan 6. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları Karate müsabakalarının Almanya, Azerbaycan, Belarus, Ukrayna, Yunanistan, Konya Takımı ve Türk Milli Takımlarından 34 kız, 35 erkek olmak üzere toplam 96 sporcu mücadele mücadele etti. Erkeklerde takım halinde 1.Ukrayna, 2.Belarus, 3.Yunanistan, 4.Konya olurken, Kızlarda ise 1.Türkiye, 2.Ukrayna, 3.Belarus, 4.Konya oldu. Müsabakaların sonunda sporculara madalyaları, takımlara da kupaları verildi.