Geçtiğimiz yıl ’Her insan bir kitap’ sloganı ile kitap toplama kampanyası başlatan Ereğli Belediyesi topladığı kitaplardan 300 adedini Şanlıurfa Birecik Bentbahçe İlkokuluna gönderdi. Okul öğrencileri, kendilerine gönderilen kitaplar için Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e teşekkür ettiler.
’Her insan bir kitap’ sloganı ile kitap toplama kampanyası başlatan Ereğli Belediyesinin projesini yakından takip eden ve görev aldığı Şanlıurfa Birecik Bentbahçe İlkokulu öğrencilerine gönderilmesi noktasında girişimlerde bulunan Ereğlili öğretmen Atilla Güneş’in talebini dikkate alan Ereğli Belediyesi, 300 adet kitabı okula gönderdi. Kitapları alan ve büyük sevinç yaşayan öğrenciler, Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e hem sözlü hem de hazırladıkları dövizlerle teşekkür ettiler.
Öğrencilere kitap sevgisi aşılamak hedefinde olduklarını söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, geçtiğimiz yıl başlattıkları ve ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere toplanan kitaplardan bir bölümünü Şanlıurfa’ya gönderdiklerini belirtti. Kitap okuma sayesinde çocukların, sorgulayan, araştıran, farklı bakış açıları kazanan bireyler haline geldiklerini söyleyen Başkan Özgüven, amaçlarının geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek çocukların yetişmelerine katkı sağlamak olduğunu kaydetti.
Ereğli Belediyesi olarak eğitime önemli katkılar verdiklerini ve vermeye devam ettiklerinin altını çizen Başkan Özgüven, çağdaş Türkiye’nin yapılanmasında sağlam temeller üzerine konulacak harcın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu harç kitap okuyarak, kendini geliştiren, fikir ve düşünceleri ile ışık tutacak olan gençlerimiz, çocuklarımızdır. Bu noktada Şanlıurfa’ya gönderdiğimiz kitaplardan öğrencilerin faydalanacağına inanıyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum" diye konuştu.