Konya Büyükşehir Belediyesi, Sarayönü ilçesinde yaşam kalitesini daha da yükseltecek, sağlıklı bir çevre kazandıracak Atıksu Arıtma Tesisi projesini hayata geçiriyor. Sarayönü Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatının bir buçuk yıla kadar tamamlanması hedefleniyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanına giren yerleşim yerlerinde atıksuların çevreye olan olumsuz etkilerini bertaraf etmek ve arıtılmış suyun tekrar değerlendirilmesi amacıyla atıksu arıtma tesisleri kurduklarını söyledi. Sarayönü ilçe merkezi ile Ladik, Kurşunlu ve Ertuğrul mahallelerinden kaynaklanan atıksuların arıtılması amacıyla yapımına başlanan Sarayönü Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaat işlerinin yüzde 70, elektrik işlerinin yüzde 20, mekanik işlerinin yüzde 80 oranında tamamlandığını belirten Başkan Akyürek, 4 milyon 735 bin liraya mal olacak tesisin sağlıklı bir çevrenin oluşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Yapımı devam eden 3 bin 500 metreküp/gün kapasiteli Sarayönü Atıksu Arıtma Tesisi’nde son teknoloji ekipmanları kullanılacak. İleri Biyolojik Arıtım (Azot-Fosfor giderimli proses) yapacak şekilde tasarlanan tesis, tamamladıktan sonra işletmesini Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü yürütecek. Sarayönü Atıksu Arıtma Tesisinde atıksular, çevreye zarar vermeyecek şekilde arıtılacak ve arıtılmış atıksular sulama amaçlı da kullanılabilecek.