Konya’da özel bir spor merkezinde açılan Uzak Doğu savunma sporlarından 300 yıllık geçmişe sahip olan Ta Wingtsun’a her geçen gün ilginin arttığı bildirildi.
Ta Wingtsun organizasyonu Türkiye Temsilcisi Berat Kaya, bir savunma sanatı olan bu spora her geçen gün ilginin arttığını söyledi. Kaya, Ta Wingtsun sporunun, hızlı, pratik, kuvvet, zindelik, özgüven, akılcıl ve her yaştan insanın uygulayabileceği, sokak için tasarlanmış, vücut hareketlerinin işlevlerine uygun bir savunma sanatı olduğunu ifade etti.
Ta Wingtsun’un aynı anda hem beyni hem vücudu çalıştırmak olduğunu anlatan Kaya, söz konusu sporun, kendini korumanın yanı sıra fiziksel gücünü artırarak, zinde kalmak ve boş zamanlarını değerlendirmek için en doğru seçim olduğunu belirtti.
Savunma sporunun stresi azalttığını, insana kendi ve sevdiklerini koruyabilmenin verdiği huzuru hissettirdiğini belirten Kaya, “Kişinin kendine güvenini, saygısını artırmasının yanında kendini disipline etmesini sağlar” dedi.
"Bu sporu yapan, insana, doğaya, çevreye saygı duyar"
Dövüş sporlarının genel olarak içinde öğretileri de barındırdığını ifade eden Kaya, söz konusu öğretilerin saygı, fazilet, erdem, dürüstlük ve hoşgörü barındırdığını, bunların doğru yorumlanmasıyla hayata tatbik edenlerin mutluluğu yakalayabildiğini kaydetti. Toplumun çoğunluğunun Uzak Doğu dövüş sporlarını kaba kuvvet olarak algıladığının altını çizen Kaya, “Bu sporları yapanlar, üzerindeki stres ve agresifliği bıraktığından normal insanlara göre daha sakin olur. Ayrıca insana, doğaya, çevreye saygı duyar” diye konuştu.
"Dövüşen bedenler değil dövüşen zihinler kazanır"
Kaya, “Dövüşen bedenler değil dövüşen zihinler kazanır” felsefesiyle usta Si-GUNG Turan Ataseven’le birlikte bu sanatı hak ettiği yere getirme hayalini, Konya’da açtığı özel spor akademi ile gerçekleştiriyor.