Geçtiğimiz Şubat ayında Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki terör operasyonlarında şehit düşen Konya Akşehirli Uzman Çavuş Coşkun Karabulut’un ismi memleketi Akşehir’deki yeni açılan İmam Hatip Ortaokulu’na verildi.
Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni binaya taşınması nedeniyle boşalan binada eğitim verecek olan İmam Hatip Ortaokulu’nda bir tören düzenlendi. Törene; Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, şehit Uzman Çavuş Coşkun Karabulut’un annesi Döndü Karabulut, babası Hüseyin Karabulut, şehidin yakınları, ilçe protokolü, siyasi parti ilçe başkanları, kısa adı AKİMMED olan Akşehir İmam Hatip Okuları Mezun ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Öncel, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Okul Müdürü Mehmet Ali Kılıç tarafından günün önemini belirten bir konuşma yapıldı.
Şehit Uzman Çavuş Coşkun Karabulut’un annesi Döndü Karabulut yaptığı konuşmada oğlunun isminin okula verilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “Benim oğlum Diyarbakır Sur’da şehit oldu. Her gün, gece demedim gündüz demedim ağladım ama bugün ağlamayacağım. Okula çocuğumun ismini verdiler. Herkese bunun için teşekkür ediyorum. Benim çocuğumun adı yerde kalmadı. Çocuklarımız okusun, adam olsun. Benim çocuğumun adı yerde kalmasın. Herkesten Allah razı olsun” dedi.
Şehit Uzman Çavuş Coşkun Karabulut’un özgeçmişinin okunması ve şiirlerin okunmasının ardından okulun tabelası törene katılan protokol üyeleri ile şehit Uzman Çavuş Coşkun Karabulut’un annesi Döndü Karabulut ve babası Hüseyin Karabulut tarafından açıldı. Törene katılan protokol ve şehidin anne babası, okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.