Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın başkanlığında toplanan Selçuklu Belediyesi Meclisi, Paralel Devlet Yapılanması FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini kınadı.
Selçuklu Belediyesi Meclisi Ağustos ayı gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimini değerlendiren meclis, FETÖ’yü kınadı ve lanetlendi.
Ağustos ayının ilk meclisi İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. AK Parti Grubu adına söz alan meclis üyeleri Hasan Hüseyin Acar ve Kasım Çakır ile MHP grubu adına söz alan Yavuz Kibrit okudukları bildirilerle hain darbe girişimini kınadılar. Grup konuşmalarının ardından söz alan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Paralel Devlet Yapılanması FETÖ’yü ve hain darbe saldırısını kınayan bir açıklama yaptı. Gerçekleşen hain darbe girişimi karşısında genç yaşlı, kadın erkek demeden büyük bir cesaret örneği gösteren Türk milletine teşekkür eden Başkan Altay, Selçuklu Belediye Meclisi adına hazırlanan bildiriyi okudu.
Başkan Altay, “Türk Demokrasi Tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ihanete uğramıştır. Milli iradeye karşı Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen Fetullahçı Terör Örgütü alçakça ve kanlı bir darbe girişiminde bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının temel hak ve özgürlüklerine, anayasamıza, hukuk düzenimize ve millet iradesine karşı yapılan bu hainliği kınıyoruz. Darbe girişiminin ardında olanları, destek verenleri ve kalkışmaya katılanları lanetliyoruz. Milletin parası ile alınan silahlarla Cumhurbaşkanlığı Kulliyesini, TBMM’yi, devlet kurumlarını, devlet mallarını ve masum vatandaşlarımızı bombalamak, kurşun sıkmak vatan hainliğidir ve alçaklıktır. Darbe girişimine karşı duran siyasi partilerimize, kahraman halkımıza, basın yayın organlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, derneklerimize, vakıflarımıza, vatansever polislerimize ve Peygamber Ocağının gerçek sahipleri askerlerimize hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Millet olarak tek vücut olduğumuz bu günlerde milli iradeye sahip çıkan ve demokrasi nöbetlerinde alanları dolduran her yaştan hemşehrimize ayrıca şükranlarımızı arz ederiz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel değerlerini, anayasal düzenini ve demokrasimizi tehdit etmeye kalkışan bu darbe girişiminin iç ve dış sorumlularının, destekçilerinin ve içinde yer alanların hukuk karşısında hesap vereceğine ve en ağır şekilde ceza alacağını inanıyor, bu hususta adaletimize güveniyoruz. Selçuklu Belediye Meclisi olarak, devletimizin bölünmez bütünlüğüne, bayrağımıza, inancımıza ve halkın iradesine olan bağlılığımızı tekrarlıyoruz. Meclis olarak ülkemizin içerisinde bulunduğu bu durumda, milletimizin sesini en yüksek seviyede duyurmaya, her türlü iç ve dış bölücülere karşı dik durmaya, vatanımızı korumaya, manevi değerlerimize sahip çıkmaya kanımızın son damlasına kadar devam edeceğiz. Yarınlarımızı karanlıktan kurtarmak için hiçbir ayrım gözetmeksizin birbiriyle kenetlenen, darbeye karşı tek yürek olan asil milletimize bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Selçuklu Belediye Meclisi olarak bu vahim olay sırasında vatan aşkı ile gözünü kırpmadan canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkesine ve milletine sahip çıkan, vatan müdafaasını ibadet kabul eden, yeri geldiğinde şehit mertebesine ulaşmak için içinde bulunduğu durumu hiç düşünmeyen kahraman güvenlik güçlerimize muvaffakiyetler diliyor, destekliyor ve dua ediyoruz. Selçuklu Belediye Meclisi, devletinin ve milletinin yanındadır. Allah devletimize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın. Allah ülkemizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.
Konuşmaların ardından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.