Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Meclisi, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi şehit ve gazileri için başlatılan yardım kampanyasına destek verdi.
Selçuklu Belediye Meclisi, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gaziler için Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek verdi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın başkanlığında toplanan Ağustos ayı meclisinin ikinci oturumunda alınan kararla 100 bin TL şehit yakınlarına ve gazilere bağışlandı.
15 Temmuz darbe girişiminin, Türk Demokrasi Tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen FETÖ, Milli İradeye alçakça ve kanlı bir darbe girişiminde bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının temel hak ve özgürlüklerine, anayasamıza, hukuk düzenimize ve millet iradesine karşı yapılan bu hainliğe, ayrım gözetmeksizin birbiriyle kenetlenen, darbeye karşı tek yürek olan asil milletimiz cevap vermiş ve darbeyi püskürtmüştür. Bu hain darbe girişiminde vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ve gazi olan vatandaşlarımız için Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyasına Selçuklu Belediye Meclisi olarak bizde katkıda bulunmak istedik ve alınan meclis kararı ile 100 bin TL’lik nakdi yardımda bulunuyoruz. Selçuklu Belediye Meclisi olarak bu vahim olay sırasında vatan aşkı ile gözünü kırpmadan canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.