Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Konya’nın en büyük kültür projesi “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonu kapsamında Selçuklu’da yaşayan öğrenciler ve vatandaşlar uçakla Çanakkale’ye götürülüyor.
101 yıl önce vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmanlara karşı verilen mücadeleye ev sahipliği yapan Çanakkale’yi bir gün boyunca gezecek ve tarihi yerinde yaşama fırsatı bulacak Konyalılar aynı gün uçakla Konya’ya geri dönecekler. Önceliğin 10. sınıf öğrencilerine verildiği organizasyonda 12 bin 100 kişi Selçuklu’dan Çanakkale’ye ulaştırılacak ve tarihi mekanları profesyonel rehberler eşliğinde gezecekler. 10. sınıf öğrencilerinin tamamı gezdirildikten sonra vatandaşlarında organizasyona dahil edilmesi planlanıyor.
“Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonu kapsamında Konya’dan ilk uçuş Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile gerçekleşti. 10. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerden oluşan 171 kişilik kafile uçakla Çanakkale’ye gitti. Uçağa ilk kez binmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, Çanakkale’de profesyonel rehberler tarafından karşılandı. Aynı gün içinde ilkleri yaşayan öğrenciler, ilk defa deniz yolculuğu yapmanın heyecanıyla tarihi yarımadaya ulaştılar. Tarihe şahitlik eden öğrenciler gezinin ilk kısmında Kilitbahir Kalesi’ni ziyaret etti. Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Şehitler Abidesi’ni gezen öğrenciler öğle yemeğini Alçıtepe Köyü’nde yediler. Ziyaretin öğleden sonraki kısmında Anzak Koyu, Arıburnu, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı’nı ziyaret eden öğrenciler rehberlerin anlatımıyla duygusal anlar yaşadılar. Öğrenciler ayrıca Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde, Çanakkale Savaşı sahnelerinin 3 boyutlu olarak anlatıldığı 11 salonda 1 saat 15 dakikalık tarih yolculuğu yaptılar.
“ÖĞRENCİLER, SELÇUKLU BELEDİYESİ İLE İLKLERİ YAŞADILAR”
Çanakkale Şehitler Abidesi rehber tarafından okunan şiire toplu bir şekilde eşlik eden öğrenciler, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, “Çanakkale’den Selçuklu Belediye Başkanımıza selam olsun” diyerek selamlarını ilettiler. İlk defa uçağa binmenin, ilk defa deniz yolculuğu yaparak Çanakkale’yi gezmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşayan öğrenciler, “Selçuklu Belediyesi’nin gerçekleştirdiği organizasyonla ilk defa Çanakkale’ye geldik, ecdadımızın bizler için bu topraklarda verdiği şanlı mücadeleyi yakından görme fırsatı bulduk. Bir gün içinde birçok ilki birlikte yaşadık, ilk kez uçağa bindik, ilk kez deniz yolculuğu yaşadık ve ecdadımızın verdiği mücadeleyi ilk kez yerinde gördük. Yeme-içmemizden yolculuğumuza kadar bütün organizasyonu en güzel şekilde gerçekleştiren ekibe ve bu fırsatı bize sunan Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.
“BAŞKAN ALTAY’DAN TELEFON SÜRPRİZİ”
Çanakkale Ziyareti sırasında Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bir sürprizle daha karşılaştılar. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, telefonla öğrencileri arayıp gezi hakkında
bilgi aldı ve öğrencilere bir istekleri olup olmadığını sordu. Başkan Altay’dan gelen telefon ile mutlu olan öğrenciler, “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonu ile ilgili memnuniyetlerini birinci ağızdan iletti.
Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyondan duyduğu memnuniyeti aktaran Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şaban Dalgıç, “Selçuklu torunları Çanakkale’de ecdadla buluştu. Bu manada Selçuklu Belediyemize, Başkanımız Uğur İbrahim Altay Beye çok teşekkür ediyoruz. Müthiş bir duygu seli içindeyiz. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden öğrencilerimizle ecdadın kanla suladığı toprakları yakından gördük, Çanakkale’nin geçilmezliğini gördük. Bizleri burada ağırlamasından dolayı okulumuz adına Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonu kapsamında 12 bin 100 kişi uçakla Çanakkale’ye götürülecek. Öğrenciler hem Çanakkale’yi gezme fırsatı bulurken hem de tarihimizi yakından görme fırsatı bulacaklar. Organizasyonun ikinci gününde Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale’yi ziyaret edecek.