Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen “Her camiye bir kütüphane” projesine destek verdi.
Selçuklu Belediyesi, ilçe genelinde kültürel hayatın canlanması ve her yaştan insanın kitaba kolay bir şekilde ulaşması için kütüphane faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Mahalle ve okul kütüphaneleri ile eğitime destek veren Selçuklu Belediyesi şimdi de Selçuklu’da yer alan camilere kütüphane kazandırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı yürütülen “Her camiye bir kütüphane” projesi kapsamında Selçuklu Müftülüğü’nden gelen talepler doğrultusunda Selçuklu’da yer alan 345 camiye kitaplık oluşturuluyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber’in katılımıyla Elmas Camisinde kitap dağıtım töreni düzenlendi. Selçuklu da yer alan cami görevlileri kitaplıklarda yer alacak kitapları Başkan Altay ve Müftü Karabiber’in elinde aldı.
Selçuklu Belediyesi’nin mahalle ve okul kütüphaneleri ile eğitime destek verdiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın her camiye bir kütüphane projesi ile cami cemaati kitaba ve bilgiye daha kolay ulaşacak. Toplumu dini konularda aydınlatılıp okuma alışkanlığı kazandırılacak bu anlamlı projeye Selçuklu Belediyesi olarak kitap ve kitaplık desteğinde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Selçuklu Belediyesi’nin desteği ile ilçede yer alan 345 camiye kütüphane oluşturulacağını ifade eden Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber, “Camilerimizin bir kısmına Başkanımızın katılımı ile kitap teslimini gerçekleştirdik. Yine Selçuklu Belediyemiz tarafından camilerimize kazandırılacak kitaplıkların teslimi de en kısa sürede gerçekleştirilecek. Projeye desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.