Konya’nın Seydişehir ilçesindeki park ve bahçelerin aydınlatma direkleri artık belediyenin makine parkı amirliği bünyesinde kurulan atölyelerde imal ediliyor.
Başkan Mehmet Tutal’ın göreve gelmesinin ardından önemli projelere imza atan Seydişehir Belediyesi, ilçenin dört bir yanını da park ve bahçelerle süsledi. Yeşil alan miktarı artırılan ilçede vatandaşlar stres atıp, dinlenebileceği park ve bahçelere kavuştu. Park ve bahçelerdeki aydınlatma direkleri ise bugüne kadar ihale yoluyla satın alınıyordu. Yapılan alımlar belediye bütçesine de önemli bir yük getiriyordu. Seydişehir Belediyesi Makine Parkı Amirliği bu yükü hafifletmek amacıyla Başkan Mehmet Tutal’ın talimatıyla harekete geçti. Profilleri dışarıdan alınan direklerin montaj ve imalatı artık Seydişehir Belediyesi Makine Parkı Amirliği bünyesinde çalışan personel tarafından yapılıyor.
Konuyla ilgili yapılan belediyeden yapılan açıklamada, “Daha önceleri doğrudan temin veya ihale usulü ile piyasadan alınan aydınlatma direklerinin imalatını kendimiz yapıyoruz. Burada çalışan personelimiz araçların, bakım onarım ve arıza işlemlerini tamamladıktan sonra arta kalan zamanlarında bu tarz çalışmalarla Seydişehir Belediyesine katkı sağlamış oluyor. Belediye olarak, imkanlar dahilinde her alanda üretime önem verildiğini ve şehrimiz için üreterek hizmet etmeye gayret sarf ettiğimizi belirtmek istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.