Konya’nın Seydişehir ilçesinde, Ümit Çocukları Derneği’nin düzenlediği “Engelleri Kaldıralım” yürüyüşü büyük ilgi gördü.
Hükümet Konağı önünden başlayan “Engelleri Kaldıralım” yürüyüşü Belediye Parkı’nda sona erdi. Belediye Parkı’nda engellilerin düzenlemiş olduğu gösteriler renkli görüntülere sahne oldu. Engelli gençler doyasıya eğlenirken programa katılanlarda duygu dolu anlar yaşadı. Etkinliğe, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, STK başkanları, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı. Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, programda yaptığı konuşmada, “Herkesin birer engelli adayı olduğu bilinciyle ilgi ve sevgimizi esirgemeyelim” dedi.
Belediye başkanı Mehmet Tutal da yaptığı konuşmada, “Mutlu olmak için kendimizden daha aşağıya bakmalıyız. Nasıl ve şekil yaratılacağımız bizim isteğimiz dışında. Hükümetimiz, belediyemiz engelliler için ellerinden geleni yapıyorlar. Başta Ümit Çocukları Derneği’miz ve rehabilitasyon okullarımız engellilerin normal bir şekilde yaşamaları için büyük emek ve çaba harcıyorlar. Bunu buradaki yürüyüş ve gösterilerde görüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit ise, konuşmasında, “Engelliler Haftasında bir farkındalık oluşması gerekiyor. Herkes engellileri anlayamaz. Bu iş hem zor, öbür dünya içinde önemli bir görev. Bu yükleri sizler taşıyorsunuz. Bu yürüyüşün oluşmasında emeği geçen Ümit Çocukları Derneği’ne, okullarımıza ve sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.