Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların milli irade nöbeti, 14’düncü gece de Konya’nın Seydişehir ilçesinde devam etti.
Belediye Meydanı’nda devam eden Milli İrade Nöbetine Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Komiser Yardımcısı Muhsin Kiremitçi’nin babası Hüseyin Kiremitçi katıldı. Seydişehir Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyelerinin destek verdiği Milli İrade Nöbetinin 14 gecesinde MÜSİAD Seydişehir Şubesi tarafından fotoğraf sergisi açıldı. Milli İrade Nöbetinin meydanda devam ettiğini destek verenlere müteşekkir olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tarihe bakıldığında böyle ihanetin görülmediğini kaydetti.
MÜSİAD’ın Seydişehir’de ciddi bir hamle ile kurulduğunu Türkiye’de yapılmayan ilk hamleyi yaptığını kaydeden MÜSİAD Seydişehir Şube Başkanı Yasin Camcı, “Biz MÜSİAD olarak 17 Aralık’tan sonra bu ülke batacak, bu ülkede yatırım yapılmayacak, hiçbir hamleye gerek yok diyenlere inat 17 Aralık’tan itibaren bütün risklere rağmen Seydişehirli iş adamları olarak büyük yatırımların altına imza attık. 15 Temmuz’da darbeden sonra ihanet çetelerinin, iş adamları işçilerini çıkarırken bu gün MÜSİAD her şeye rağmen yeniden istihdam yeniden kalkınma diyoruz” şeklinde konuştu.
“Dünyada yükselmesini beklerken, rabbim ahiretini yükseltti"
15 Temmuz akşamı Fettullahçı Terör Örgütü’nün düzenlediği darbe girişiminde Özel Harekat Polisi oğlu Muhsin Kiremitçi’yi şehit veren Baba Hüseyin Kiremitçi, “Rabbim buyuruyor ki Allah yolunda öldürülenlere, ölü demeyiniz. Onlar Allah katında dirilirler. Rabbim bir tanesini de bize nasip etti” dedi.
Bütün çabalarını ve imkanlarını eğitime harcadığını kaydeden emekli imam Hüseyin Kiremitçi, "Vatana, memlekete mukaddesata evlatlarımı hizmet etsin diye yetiştirmeye gayret ettim. On yıl hizmet ettikten sonra rabbim bir tanesini üç numara, Muhsin’imiz komiser oldu, baş komiser olacak, emniyet amiri olacak yükselecek, dünyada yükselmesini beklerken, rabbim ahiretini yükseltti. Bize böyle bir şeref bahşetti. Bizi şereflendirdi. Anne baba olarak ateş düştüğü yeri yakıyor. Gerçekten zor ama rabbimin bu emrini, bu ayetinin hükmünü biliyoruz. İnşallah rabbim bizlere sabır veriyor. Hepinize teşekkür ediyorum. Memleketimize, milletimize sahip çıkalım. Ben zaten şehidimi aldıktan sonra cenaze arabasına bindirdiğimde ben kabristana giderken Seydişehir’in hatta Türkiye’nin şehidime sahip çıktığını gördükten sonra Allah’ın izniyle Çanakkale geçilmez dedim. Ne kadar iblisler firavunlar tuzaklar kursa da, oyunlar yapsalar da bu millet dedim bu şehitlere sahip çıktığı sürece Allah’ın izniyle Türkiye cumhuriyetinin devletimin sırtı yere gelmez dedim. Rabbim bizlere birlik beraberlik içinde olmayı nasip etsin. Birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin onların ıslahlarını eylesin ıslahları mümkün değilse kahhar eylesin” diye konuştu.
Nöbetin 14’üncü gecesinde protokol üyeleri ve vatandaşlar MÜSİAD tarafından açılan resim sergisini gezerek, açılan deftere düşüncelerini yazdı. Demokrasi nöbet iSeyitharun ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.