Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde “2017 Dönemi UNİKOP Stratejik Planlama Kurulu ve Üniversite Koordinatörleri Toplantısı” gerçekleştirildi.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve 11 üniversitenin oluşturduğu KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’nin (UNİKOP), KTO Karatay Üniversitesi dönem başkanlığındaki “2017 Dönemi UNİKOP Stratejik Planlama Kurulu ve Üniversite Koordinatörleri Toplantısı” yapıldı. KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirilen UNİKOP Stratejik Planlama Kurulu ve Üniversite Koordinatörleri Toplantısı’na KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, KOP Bölgesi üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları, KOP İdaresi yetkilileri ve UNİKOP koordinatörleri ile temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “2017 yılında UNİKOP’un üniversite olarak dönem başkanlığını yürütüyoruz. Bölge üniversiteleri olarak hep birlikte gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemiz bölgemize fayda sağlayacak faaliyetler gerçekleştiriyor. Üniversitelerimiz ile birlikte kurguladığımız programlara ev sahipliği yapmak, ortak faaliyetler gerçekleştirmek ve nitelikli çalışmalara imza atmak istiyoruz. 2017 Dönemi UNİKOP Stratejik Planlama Kurulu toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Üyesi Prof. Dr. Çağatay Ünüsan ise katılımcılara üniversite hakkında ve yeni dönem UNIKOP çalışmalarını da kapsayan bilgiler aktardı.

Program UNİKOP Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necati Vardar’ın KTO Karatay Üniversitesi’nin UNIKOP dönem başkanlığı süresince gerçekleştirileceği bilimsel çalışmalar, toplantılar ve planlanan faaliyetleri içeren sunumu ile devam etti. Toplantı KOP İdaresi Uzmanı Alper Bilgiç ve Konya TEKNOKENT Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Erenler’in sunumu ile sona erdi.

Bölge üniversitelerinin bir araya gelmesi ile 2012 yılında kurulan UNİKOP’ta dönem başkanlığı görevini 2013 yılında Selçuk Üniversitesi, 2014 yılında Niğde Üniversitesi, 2015 yılında Aksaray Üniversitesi 2016 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi üstlenirken 2017 yılında dönem başkanlığı KTO Karatay Üniversitesi’ne geçmişti.