Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ve Türk Hava Yolları’nın işbirliği ile düzenlenen Konya ve Akşehir Tanıtım gezisi için İtalya’dan, Rusya’dan ve Amerika’dan gelen misafirler dünyanın ortasına ayak bastı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdürü Mustafa Yılmaz nezaretinde Akşehir’e gelen yabancı turizm seyahat acente yetkililerini; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Nasreddin Hoca’nın Türbesi önünde karşıladı. İlk olarak Nasreddin Hoca Türbesini ziyaret eden heyete Nasreddin Hoca hakkında ve Akşehir’in tarihi ile ilgili bazı bilgiler verildi. Türbe ziyareti sonrasında Gülmece Parkı ve restorasyonu süren Akşehir Tarihi Arasta Çarşısı’nı gezen heyet; İplikçi Cami, Ulu Cami, Nasreddin Hoca Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Tarihi Ermeni Kilisesi ve Değirmen Sokak’ta restore edilen tarihi Akşehir Evlerini gezerek bilgi aldı. 200 yıla dayanan geçmişiyle Akşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Takkasızlar Konağı’nı gezen heyete burada Akşehir’e özgü lezzetlerden çeşitli ikramlar yapıldı. Taş Eserler Müzesi’ne geçerek tarihi kalıntıları görme fırsatı bulan yabancı turizm acente yetkilileri, Hıdırlık Mesire Alanı’nda yorgunluklarını attı.
Gezi sonrasında yabancı misafirler ilgilerinden dolayı Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel’e teşekkür etti. Yabancı konuklara Akşehir Belediyesi’nin Kültür Yayınlarından oluşan bir set takdim eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “İtalya, Amerika ve Rusya’dan gelen turizm acente yetkilileri, şehrimizi ziyaret etti. Gezi esnasında biz de yetkililere eşlik ederek Akşehir’imizin tanıtımını gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda şehrimize gelen yerli ve yabancı turist ziyaretlerinde artış olacak” dedi.
(CF-FM-Y)
.