7-9 Kasım tarihlerinde Kahramanmaraş Ramada Otel'de gerçekleşen I. Kahramanmaraş Biyokimya Kongresinde ödüller sahiplerini buldu.
 
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergül Belge Kurutaş tarafından düzenlenen ve açılış konuşmasını KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Tuncer'in yaptığı kongreye Türkiye'nin birçok ilinden bilim insanı katıldı.
 
Kongrenin sonunda düzenlenen ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan ile KSÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Dilber'in de katıldığı gala yemeğinde, Kongre Bilimsel Kurulu tarafından karar verilen en iyi ilk üç sözlü bildiri ve en iyi poster sahiplerine "En İyi Poster ve Bildiri ödülleri" sunuldu. İki firmaya ise ana sponsorluk ödülü verildi.
 
Sözlü sunumlarda birincilik ödülü, “Civaya Maruz Kalan Çocuklarda Oksidatif Stres Durumu” konulu çalışmasıyla Tahir Dalkıran'a, ikincilik ödülü“Ratlarda Oluşturulan Karaciğer Tümör Modelinde Octreotide Kemoterapötik Ajanının, Isı Şok Proteinleri, 8-Hidroksi Deoksiguanozin ve Oksidatif Stres Parametreleri Düzeyleri Üzerine Etkileri” konulu çalışmasıyla ile Gülcan Haskaya'ya, üçüncülük ödülü ise “Farklı Atıklar Üzerinde Kültüre Edilen Lentinus edodes Mantarının, Kansere Karşı Etkili Olan Lentinan Miktarına Etkisinin Araştırılması” adlı çalışmasıyla Gonca Düzkale ”˜ye verildi. Ödülleri sırası ile Prof. Dr. Edip Keha, Doç. Dr. Ergül Belge Kurutaş ve Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu takdim etti.
 
Poster bildirilerinde ise birinciliği “Sigma Değerleri Kullanılarak Ölçülen LDL İle Hesaplanan LDL'nin Karşılaştırılması” konulu çalışmasıyla Tuncay Güçlü(Yerine Mehmet Şeneş ), ikinciliği “Üriner Enfeksiyonu Olan Osteoartrit'li Hastaların İdrarında Myeloperoksidaz Enzim Aktivitesi ve Oksidan/Antioksidan Durum”  konulu çalışmasıyla Perihan Sümer(Yerine Yrd.Doç. Dr. Murat Kalender), üçüncülüğü ise “Anoxybacillus gonensis D4 Suşundan Ekstraselüler-Amilazın Karakterizasyonu” konusu ile Nimet Baltaş aldı. Ödülleri sırası ile Doç. Dr. Doğan Yücel, Prof. Dr. Kıymet Aksoy ve Prof. Dr. M. Akif Çürük verdi.
 
Zen Tıp ve Labotest firmalarına ise Prof. Dr. Cengiz Diber ve Doç. Dr. Ergül Belge Kurutaş tarafından sponsorluk ödülü sunuldu.