08-09 Mayıs 2015 tarihleri arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen “3. Ulusal KSÜ Tıp Öğrenci Kongresi” açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü ve kongre onursal başkanı Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci kongrede emeği geçenlere teşekkür ederek, başarılı bir kongre geçirilmesi dileğinde bulundu.
Kongre Onursal Başkanlığını da yürüten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Kantarçeken ise, “Kongremizi ilk kez başlatan Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye teşekkürü bir borç bilirim. Öğrencilerimizin neler başarabileceğini görmek beni mutlu ediyor. Onlar bizim kıymetli evlatlarımız. İmkân verildiğinde başaramayacakları bir iş yoktur ve bize düşen de aslında potansiyellerinin ne kadar yüksek olduğunu onlara göstermektir. Benim için öğretmenlik birinci sırada, hekimlik ise ondan sonraki kutsal mesleklerdir. Bunu layıkıyla yerine getirilmesini sağlamakta bizlerin borcudur. Emeği geçenleri kutluyor, daha nice kongrelere sağlık ve esenlikle ulaşılmasını diliyorum.” dedi. 
 
3. Ulusal KSÜ Tıp Öğrenci Kongresi Başkanı Prof. Dr. Tufan Mert ise konuşmasında “Amatör bir ruhla çıktığımız yolculukta giderek geliştiğimizi görmekteyiz. Kongremizin ilki ve ikincisi Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin Tıp Fakültesi Dekanı olduğu zamanda düzenlenmişti. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz kongremizde başta Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci ve Dekanımız Prof. Dr. Bülent Kantarçeken olmak üzere tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederim.” dedi.

Prof. Dr. Mert “Geçen yıl düzenlediğimiz kongrede öğrencilerimizin ne kadar güzel sunumlar yaptıklarını, heyecanlarını gördük ve geri bildirimlerinde kongrenin tekrar düzenlenmesi şeklindeki taleplerini aldık. Bu yılda öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları, hazırladıkları sunumları başarıyla sunacaklarından eminim” diye konuştu.

Ulusal düzeydeki kongre Tıp alanında öğrenci ve öğretim üyelerini buluştururken, kongre akademisyenlere tecrübelerini öğrencilerine aktaracakları bir ortam sağladı.

İki gün süren kongre 7 oturum ve 26 konuda sunumdan oluşurken kongrede alanında yetkin akademisyenlerin sunumları yanında, KSÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin sunumları da yer aldı.

KSÜ TIP KONGRESİ FOTOĞRAFLARI

3. Ulusal KSÜ Tıp Öğrenci Kongresine İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları AD öğretim üyesi Prof. Dr. Murat HARPUTLUOĞLU “Karaciğer transplantasyonunda nereden nereye”  ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Deontoloji ve Tıp Tarihi AD öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oya ÖGENLER “İslam Tıbbı” başlıklı sunumlarıyla katılırken, öğrenci sunumlarının çoğunluğu ise uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış çalışmalarının sunumu şeklinde oldu.

Kongrenin birinci günü akşamında “Kongre Yemeği” düzenlenirken, KSÜ Tıp Fakültesi öğrencileri yemekte çaldıkları enstrüman, söyledikleri şarkı ve türkülerle sadece bilimsel alanda değil müzik alanında da ne kadar başarılı olduklarını gösterdi.

3. Ulusal KSÜ Tıp Öğrenci Kongresi sonunda poster ve sözlü sunumda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi ve kongre düzenlenen “Kongre Pikniği” ile sona erdi.