5 yıl önce başlatılan Üniversite Öğrencileriyle Kitap Okuma Programı’nın 20.’sini KSÜ’de gerçekleştiren Güçlü, KSÜ Merkez Kafeterya Personel Yemekhanesi Fuaye Alanı’nda kitap aşığı öğrencilerle buluştu.
Üniversite Öğrencileriyle Kitap Okuma Programı’nı yaklaşık 5 yıldır devam ettirdiklerini belirten Güçlü, “Mesleki eğitim dışında kültürel seviyenin üniversite öğrencisi açısından ihmal edilmemesi gereken bir alan olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. “Çalışma hayatında başarı çalışma ve bilgiye bağlıdır. Kişi kendini kültürel alanda geliştirmezse ilerleme belli sınıra kadar olacaktır. Bu sınırı yukarı taşımak kültürel gelişmeye bağlıdır” diyen Güçlü, çeşitli yazarlardan alıntılar ve kendi yaşamında karşılaştığı olaylardan yola çıkarak kültürel gelişimin başarıya etkisini anlattı.
Öğrencilere kariyer ve gelecek planları oluşturmada izlenecek yollara ilişkin tavsiyelerde bulunan Güçlü, “İnsan hayatının safhalarında önceliklerini belirler ve tutarlı olursa değerli bir hayat ona bahşedilir” şeklinde konuştu.
Üniversite Öğrencileriyle Kitap Okuma Programı kapsamında kitap okuma gruplarına dâhil olan öğrenciler belirlenen yazarların eserlerini okuyacaklar. KSÜ öğrencileri ilk okumalarına İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’la başlayacak. Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 80. yılı olan 2016 boyunca, Ersoy’un kendi eseri olan 3 kitabın yanı sıra, hakkında kaleme alınan 30 kitapta yıl boyunca okunacak.