Rektör Deveci Eski Bakan Güçlü’yü Rektörlük Makamında ağırlarken, görüşmede karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 5 yıl önce kendi girişimleri ile başlattığı ve 20.’si KSÜ’de düzenlenen Üniversite Öğrencileriyle Kitap Okuma Programı’na katılmak üzere Kahramanmaraş’ta bulunan Güçlü, Rektör Deveci’den kitap okuma etkinliğinde kullanılacak kitapların temini konusunda destek istedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Deveci, Üniversite olarak böyle anlamlı bir etkinliğe katkı sunmaktan onur duyacaklarını belirtip, öğrencilerin bilimsel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı destekleyen bir yönetim anlayışına sahip olduklarını ifade etti. 
Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Güçlü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Deveci’ye misafirperverliği için teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci ziyaretin anısına Güçlü’ye Kahramanmaraş el işçiliğinin en güzel örneklerinden olan oyma ceviz sandık hediye etti.