Avşar yerleşkesi Senem Ayşe Konferans Salonunda KSÜ'lü Akademisyen ve Öğrencilerle buluşan Gergerlioğlu konuşmasında toplum içinde ki farklılıkların uyumlu bir birliktelik sağladığı zaman ”˜Sibernetik Siyaset' oluşacağını söyledi.  İnsan vücudunda dolaşım, sindirim, sinir sistemi gibi pek çok karmaşık sistemin arasında kurulan ahenkli birlikteliğe dikkat çeken Gergerlioğlu; “Başarılı bir yönetim sosyal ve siyasal barışı tesis edebilmek için toplumu iç içe geçen sistemleri bir bütün olarak algılayıp farklılıklar arasında uyumlu bir beraberlik yakalarsa işte bu ”˜Sibernetik Siyaset'tir.  Yurt içi ve yurt dışında yapılan saha araştırmaların sonuçlarını bu doğrultuda yorumlamak gerek” dedi. Öğrencilerin güncel politikayla ilgili sorularına ise kendi tecrübelerinden yola çıkarak cevap veren Gergerlioğlu, Batı'da siyasal sistemlerin oldukça akıllı kurgulandığını insanların ise sistem karşısında adeta “aptal” konumunda kaldığını, ülkemizde ise tam tersine siyasal sistemin işleyiş bakımından ”˜aptal', insanların ise kendilerini daha zeki gördüklerine dikkate çekerek; bunun için kamu hizmet dizgisinin doğru bir şekilde yapılanmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Rektör Yardımcısı ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İsmail Bakan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcıları ve Bölüm Başkanları, Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerin katıldığı konferansın sonunda günün anısına Muhammed Taha Gergerlioğlu'na Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Fikret Birdişli tarafından plaket verildi.  

Muhammed Taha Gergerlioğlu kimdir?

Somuncu Baba'nın 17. kuşaktan torunu olan ve 1956 yılında babasının yedek subaylığı esnasında Urfa'da dünyaya gelen Muhammed Taha Gergerlioğlu memur bir ailenin oğlu olarak ilkokul, ortaokul ve liseyi Türkiye'nin çeşitli illerinde okuyarak tamamladı. İmam Hatip Lisesinin son yıllarını 1974 yılında Bursa'da tamamlayan Muhammed Taha Gergerlioğlu aynı yıl Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile başladığı yüksek öğrenimini 1978 yılında tamamladı. İş hayatına muhasebe ve mali müşavirlik bürosu açarak atıldığı Bursa'da, tekstil sektöründe birçok firma ve kuruluşta görev yaptı. Daha sonra kendi tekstil firmasını açarak sektörde söz sahibi konumuna geldi. 1997 yılında tekstil işini kardeşine devrederek işletme, finans yönetimi, seminer, araştırma, geliştirme, Ar-Ge, tasarım, rehabilitasyon, verimlilik, kriz yönetimi, standartlar gibi konularında çeşitli işletme etkinlikleri ve özel sektör danışmanlıkları yapmaya başladı. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) ilk tohumlarının atıldığı dönemlerde fiili olarak bu yapının içinde bulundu. Birçok özel kuruluşta danışmanlık dönemleri 2002 yılında sosyometri danışmanlığı ile kamuya da taşınmış oldu. Sırası ile Halk Bankası İcra Kurulu Başkan Danışmanlığı, TMSF iştiraki Denetim Kurulu Üyeliği, Kamu Sosyometri Danışmanlığı yaptı. 2009 Yerel Seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu. Uluslararası finans konusunda yurtiçinde ve yurt dışında aldığı eğitimler seminerler sonucunda Yüksek Finans Yönetiminde uzman/yönetici olan Muhammed Taha Gergerlioğlu, üniversite, kamu ve özel sektöre bu konuda danışmanlık hizmeti vermeye ve çeşitli firmalarda yönetim kurulu üyeliği görevlerine devam ediyor. Gergerlioğlu, aynı zamanda TÜMBİAD'da, (Tüm Bürokratlar ve İşadamları Sosyal Dayanışma Platformu) Projeler Komisyon Başkanı olarak sosyal projelerin hayata geçirilmesi konusunda çalışmalarda bulunuyor. Siyasi ve ekonomik birikimini, düşüncelerini 15 günde bir yayınlanan Türkiye'nin ilk ve tek yerel yönetim gazetesi olan Ulusal Bağımsız Belediye Gazetesi'nde ve internet haber portalında kamuoyu ile paylaşıyor.

Fransızca, Arapça ve Farsça bilen Muhammed Taha Gergerlioğlu, evli ve dört çocuk babasıdır.