Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, öğretmen olabilmek için gerekli pedagojik formasyon derslerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

KSÜ Bahçelievler kampüsünde bir araya gelen İlahiyat Öğrencileri Platformu üyesi yaklaşım 200 kişilik grup, "pedagojik formasyonu geri ver" yazılı pankart açtı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Merve Alagöz, platform olarak formasyon konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirdiklerini ifade etti. İlahiyat fakültelerinin kanayan en büyük yarasının "formasyon" olduğunu dile getiren Alagöz, "1998'e kadar öğrenim süresi içerisinde verilen formasyon programı, siyasi ve ideolojik bir takım nedenlerden dolayı kaldırıldı" dedi.

Alagöz, pedagojik formasyon derslerinin ancak fakültelerinden mezun olduktan sonra alabilecek hala getirildiğini, böylece de bir yıl süren hazırlık sınıfıyla birlikte 6 yıl öğretmen olmaya mecbur edildiğin ileri sürdü.

"Formasyonumu geri verin" sloganıyla haksızlığın bitmesini istediklerini aktaran Alagöz, ilahiyat öğrencilerinin mağdur edilmemesi istedi.