Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sermet Çuhadar ve yönetim kurulu üyeleri Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.

KSÜ Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Can, basının toplumun doğru bilgiye ulaşmadaki rolünün önemine değindi. Üniversitenin, şehrin bütün unsurlarıyla olan ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için yönetim olarak büyük bir özveriyle çalışacaklarını ifade eden Rektör Can, Kahramanmaraş basın camiasıyla kurulan güçlü ilişkilerin KSÜ’nün birikim ve üretimlerini kamuoyuna aktarma, şehir ve üniversite bütünleşmesini tesis etmede köprü vazifesi göreceğini söyledi.

Rektör Can, “Değerli basın mensuplarımız Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizde ortaya konan projeleri şehrimize ve dünyaya anlatmada bizim sesimiz olacak, eksik ve hatalarımızı da bizlere hatırlatarak daha güzel işlerin üretilmesine vesile olacaklar. Ortak değerimiz olan üniversitemizi daha iyi noktalara birlikte taşıyacağız.” dedi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın takdirleri ile KSÜ Rektörlük vazifesini üstlendiklerini hatırlatan ve kendilerini bu göreve layık gören devlet yöneticilerine şükranlarını ifade eden Rektör Can, değerli birikimleri olan isimlerden oluşan ekiple KSÜ’nün başarı çıtasını yukarılara taşıyacaklarını belirtti.

“KSÜ’nün güzel ve kaliteli bir kadrosu var. Birçok alanda Türkiye üniversite ortalamalarının üzerinde bir başarı grafiğimiz var. İnanıyorum ki biz bu kadroyla çok iyi işlere imza atacağız.” diyen Rektör Can, üniversitenin kadrosunu daha da güçlendirmek, farklı gerekçelerle farklı üniversitelere giden, alanında değerli isimleri yeniden KSÜ’ye kazandırmak ve KSÜ’yü cazibe merkezi yapmak için gayret sarf edeceklerinin altını çizdi.

KSÜ’nün mevcut problemlerini bir yandan süratle çözerken diğer yandan büyük projeleri de hayata geçireceklerini vurgulayan Rektör Can, “Kurum kültürü ve çalışma barışını sağlayarak, olumlu kurum iklimini, olumlu kurum atmosferini oluşturacağız.” diye konuştu.

Misafirperverliği için Rektör Can’a teşekkürlerini sunan Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sermet Çuhadar ise “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemize Kahramanmaraşlı bir rektörün atanması basın camiası olarak bizler için son derece gurur verici. İnanıyoruz ki sizinle beraber KSÜ daha iyi noktalara gelecektir.” diye konuştu.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin geliştirilmesinin üniversite hizmetlerinin halka yansımasında son derece önemli role sahip olduğunun altını çizen Çuhadar, “KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, şehir ve üniversite kaynaşmasının en önemli ayağını oluşturuyor. Üniversite hastanesinde verilen kaliteli hizmet şehrin her kesimini memnun edecektir. Kahramanmaraş basını olarak KSÜ’nün gelişimi yönünde üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Rektör Can, “Bizim gönlü zengin, necip milletimize hizmet etmek büyük şereftir. Şehrimizin ihtiyaç duyduğu her alanda üniversitemizin akademik bilgi ve birikimlerini sunmaya, katkı vermeye hazırız. Kahramanmaraş’a hizmet noktasında Tıp Fakültesi hastanemize ayrı bir önem veriyoruz. Hastanemizin işleyişindeki eksiklikleri bir bir tespit ederek, gelişimi yönünde adımlar atacağız.” dedi.