Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde (TGB) yürütülen ar-ge projelerinin ve projeler sonucunda ortaya çıkan teknoloji ürünlerinin tanıtıldığı 3. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi 7 Ekim 2015 tarihinde Ankara Holiday INN Hotel’de düzenlendi.

Zirve kapsamında 2014 yılı TGB Endeksi açıklanırken, Kahramanmaraş TEKNOKENT önemli bir başarıya imza atarak Erken Aşama (3.grup) Teknoloji Geliştirme Bölgeleri arasında 2. olarak ödüle layık görüldü. İkincilik ödülünü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü ve TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Durmuş Deveci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın elinden aldı. Kahramanmaraş TEKNOKENT genel sıralamada ise geçen yıla göre 5 basamak yükselerek 16. sırada yer aldı.

Türkiye’nin en genç Teknokentleri arasında yer alan Kahramanmaraş TEKNOKENT kısa sürede yürütülen özverili çalışmalar ve üretilen projelerle birçok köklü üniversiteyi geride bıraktı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ikincilik ödülü alan Kahramanmaraş TEKNOKENT’in standını ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci ile bir süre görüştü. Kahramanmaraş TEKNOKENT’te yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Fikri Işık, TEKNOKENT’te geliştirilen hastalıkların teşhisinde büyük bir kolaylık sağlayan, doku örneği alımında acıyı azaltan ve tek seferde daha çok numune alınmasına olanak sağlayan ‘Burgu Uçlu Biyopsi İğnesini’ ilgiyle inceledi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a Üniversitemiz tanıtım filmi ve kalem hediye etti.

TEKNOKENT’te geliştirilen LPG sistemlerinde yakıt tasarrufu sağlayan tasarruf cihazı ve dokuma fabrikalarında kumaş hatalarını tespit ederek en aza indiren terminal operatörü yazılımı da zirveye katılan katılımcılardan büyük ilgi gördü.

3. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesine katılan heyette TEKNOKENT Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş ve İdari ve Mali İşler Sorumlusu Oğuz Ciğerlioğlu da yer aldı.