Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. (Teknokent) yeni binasına çok yakında kavuşacak. Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölgesi TGB 1 alanında yapılacak olan inşaat için mümkün olan en kısa sürede ihaleye çıkılacak.
Teknokent toplantı salonunda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Durmuş Deveci başkanlığında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, yeni bina için ihale sürecinin en kısa sürede tamamlanması yönünde karar aldı.
İhale sürecine geçilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda Genel Müdür Doç. Dr. Mahit Güneş’in yaptığı bilgilendirmenin ardından ihale yöntemi ve sürecinin işleyişine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
Yapılacak inşaatın yapı ruhsatı alınması sürecinde yoğun bir çaba sarf edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Deveci ise ihale sürecini bir an önce tamamlayıp hızlı ve en iyi şekilde yeni binayı yeni eğitim dönemine yetiştirmek istediklerini söyledi. Rektör Deveci, Kahramanmaraş’ın bilim ve teknoloji üssü olan Teknokent’in daha iyi noktalara taşınabilmesi için şehir ve Üniversitenin güçlü işbirliğinin önemine değinirken, Kahramanmaraşlı işadamlarına Üniversitede yürütülen projeler için destek çağrısında bulundu.
Mevcut binasında kısıtlı fiziki imkanlara rağmen 30’a yakın firmaya hizmet veren Teknokent 6 bin metrekare kapalı alana sahip yeni binasının tamamlanmasıyla 66 firmaya hizmet sunulabilecek. Binanın tamamlanmasıyla birlikte büyüyen Teknokent’in Kahramanmaraş’a, üniversiteye ve bölgeye çok önemli yatırımlar kazandırması hedefleniyor.