Üniversite çarşısı temel atma töreni KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi yanında yer alan birinci etapta yapıldı. Temel atma töreni açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaparken, Rektör Deveci projenin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Çarşının önemli bir ihtiyacı karşılayacağının altını çizen Rektör Prof. Dr. Deveci “Bir çarşıda olması gereken her şeye çarşımızda yer alacak olan yaklaşık 30 dükkânda yer verilecek. İnşaatı en kısa sürede tamamlayarak çarşıyı yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Çarşı inşaat sorumlusu Ali Çiftçi ise proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
İki etap olarak planlanan çarşının birinci etabı KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi yanında, ikinci etap ise Fen-Edebiyat Fakültesi yanında yapımı süren caminin yanında yer alacak.
4500 metrekare kapalı alana sahip olan birinci etapta büyüklükleri 42 ile 300 metre kare arasında değişen yaklaşık 30 dükkân yer alacak. Giriş katı ile birlikte üç kat olarak planlanan çarşının alt katı 1500 metrekare alana sahip market alanı olarak planlandı.
Çarşı birinci etabında üniversite personel ve öğrencileri için en önemli ihtiyaçların başında gelen 2 adet banka şubesi ve 1 adet kafeterya yer alacak. Diğer dükkânlarda yer alacak iş kolları ise talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda planlanacak.
Fen-Edebiyat Fakültesi yanında yapımı süren caminin yanında yer alacak ikinci etapta ise 300 metrekare alana sahip 2 adet ve çeşitli büyüklüklerde yaklaşık 20 dükkân yer alacak.
Çarşının temeli Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından Üniversite protokolü ve personelin katılımıyla dualar eşliğinde atıldı.