KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, rektörlükte gerçekleşen protokolün imza töreninde yaptığı konuşmada, Kızılay ile sosyal içerikli önemli projeler gerçekleştireceklerini söyledi.
Sosyal girişimcilik açısından yapılan protokolün bir zemin oluşturacağını ifade eden Deveci, "Amacımız, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yardımları, onları rencide etmeden ulaştırmayı sağlamak. Bu protokolle Kızılay tarafından bize ulaşacak giyim yardımlarını düzenli ve tertipli bir şekilde giyim mağazası kalitesinde öğrencilerimize sunacağız" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Şenol Bilginer de Kızılay'ın 147 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeden 147 yıldır insanlığa hizmet götürdüklerini vurgulayan Bilginer, "İnsanlar nasıl bu kadar uzun süre ayakta kaldığımıza şaşırıyor. Hedef insan olunca 147 yıl değil 147 bin yıl daha ayakta kalmaya devam edeceğiz. KSÜ ile imzalanan bu protokolle yapılacak diğer projeler için önemli bir temel oluşturacak" dedi.

Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi tarafından temin edilecek giysilerin, KSÜ'de ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması için imzalanan protokol, Kızılay'ın giyim yardımı yaptığı süre zarfında devam edecek.