Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi'nde tarım sigortaları konferansı düzenlendi.
Ziraat Fakültesi Konferans solununda düzenlenen konferansta konuşan KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, sürdürülebilir tarım ve büyükbaş hayvancılığın önemine değindi.

Tarımın bir fabrika gibi olmadığını vurgulayan Kıllı, şunları kaydetti:

"Tarım tabiat koşullarında gerçekleştiği için bir çok risk faktörüyle üretim içerisinde karşı karşıya kalabilmektedir. Bundan dolayı sıcaklık olsun, sel olsun, don olsun bir çok tabii afetler üretimde risk oluşturabiliyor. Bu nedenle üreticinin ürününü garanti altına alması ya da üretmek amacıyla sarf etmiş olduğu girdilerin kendisine tekrar hasat sonrasında geri dönüşümü sağlıklı bir şekilde sürmesi açısından tarım sigortaları bu bağlamda önem arz ediyor."

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız ise tarım sigortaları kanunun 10 yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, "Tarım sektörü giderek yaygınlaşmaktadır. Bütün sektörlerin itici gücüdür. Tarım sektörü aynı zamanda gelir kaynağı olan işletmelerin devamlılığını sağlar" dedi.

TARSİM Hayvan Hayat Sigortaları Müdürü Orhan Sarıtepe ve TARSİM Adana Bölge Müdürü İrfan Alkaş da büyükbaş hayvan sigortaları ve tarım sigortalarıyla alakalı sunum yaptı.

Konferansa, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.