Üniversitemiz Genç Eğitimciler ve Eğitim Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından Doç. Dr. Petek Piner Benli danışmanlığında Gaziantep Hayvanat Bahçesi - Bilime Merkezi ve Gezegenevine bilimsel amaçlı gezi düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerinin katıldığı gezide Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun alan olarak birinci, Dünya'nın üçüncü, Avrupa'nın ikinci en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat bahçesinde farklı hayvan türleri gözlemlenerek türler hakkında bilgiler alındı.

Ardından öğrenciler Gaziantep Bilim Merkezi ve Gezegenevinde “Ağaçların Yaşamı” adlı film gösterimine katıldı. Bilim Merkezinde incelemelerde bulunan öğrenciler Robot Tiyatrosu’nda 3 boyutlu konuşan robotlardan bilim ve evren ile ilgili bilgiler aldı. Öğrenciler deney aletleri, simülasyonlar ve uygulamalar ile fizik kurallarını deneyerek tekrar etme imkanı buldu.

Öğrenci grubu gezi kapsamında Gaziantep Botanik bahçesinde bulunan farklı tohumlu bitki örneklerini de inceleyerek bitki türleri hakkında bilgi aldı.