Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlük Park Alanı’nda gerçekleştirilen teslim törenine Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, Rektör Yardımcıları, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Hareketli yaşam, kan verme duyarlılığının geliştirilmesi ve çağın en önemli sorunları arasında yer alan obezite konusunda bilinçlendirme etkinliklerini de kapsayan Bisiklet Teslim Töreni’nin açılış konuşmasını yapan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, öncelikle bu anlamlı projeyi hayata geçiren Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti. Üniversite kampüs alanının bisiklet kullanımına uygun, izole bir alan olduğunu vurgulayan Rektör Deveci, “Kampüs alanında yeni planlamalar yaparak, bisiklet kullanımına uygun yeni yollar inşa edip, güvenli alanları arttıracağız. İnşallah öğrencilerimiz de kazasız belasız bisiklet kullanma kolaylığına erişecekler.” dedi.
Konuşmasının devamında sporun obeziteyi engellemenin yanı sıra kanseri önlemede de önemli bir etkiye sahip olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Son yıllarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, spor yaptığımızda kanımızda kan damarlarının oluşumunu teşvik eden ve buna engel olan kaslardan salınan hormonlar açığa çıkıyor. Kaslardan salınan bu antianjiyojenik maddeler, tümörlerde kan damarı oluşumunu önleyerek, tümörlerin gelişimini önleyip yok olmasına katkı sağlıyor.” 
Etkinlik kapsamında kan vermeyi teşvik etmenin de yer aldığını hatırlatan Rektör Deveci, Kızılay ile gelecek yarıyılda daha fazla proje yapacaklarını söyledi ve katılımcılara düzenli olarak kan vermeleri tavsiyesinde bulundu.
Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener ise hareketli yaşam konusunda desteklerinin süreceğini ifade ederken, Kahramanmaraş genelinde dağıtılan bisiklet sayısının 1000’e ulaştığını aktardı. Yener, talep olması halinde bu tür desteklerin süreceğini söyledi.
Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi Müdürü Okan Erdoğan da bir konuşma yaparak, kendilerini bu organizasyona dâhil eden Rektör Deveci’ye teşekkür etti. Erdoğan, kan bağışı konusunda etkinliğe katılanlardan destek istedi.
Açılış konuşmalarının ardından 50 bisikletin üniversiteye teslimi gerçekleştirilirken, protokol üyeleri öğrencilerle birlikte, “İki Teker, Obezite ve Kalbe Yeter” sloganıyla pedal çevirdi. Etkinlikler çerçevesinde KSÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri yeni spor branşlarını tanıtırken, Rektör Deveci ‘boccia’ ve ‘hemsball’ tanıtım stantlarını gezerek atışlar yaptı. Etkinlikler, kan bağışının ardından öğrencilere mandalina ve elma ikramıyla son buldu.