KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. İletişime her alanda ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Rektör Deveci öğrencilere seslenerek, konunun uzmanlarının katıldığı bu gibi platformlarda fırsatları iyi değerlendirerek faydalanmalarını tavsiye etti.
“Ne yaparsanız yapın, hangi işi yaparsanız yapın, ne konuşursanız konuşun, gönülden yaparsanız başarılı olursunuz” diyen Rektör Deveci, samimi insanın kısa vadede kaybetmiş gibi gözükse de uzun vadede kazanacağının altını çizerek “Ne iş yaparsanız yapın, işinizin hakkını verin” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Dönüşüm Konağı Başarı Psikolojisi Enstitüsü’nden, “Deneyimsel Tasarım Öğretisi” Kurucusu Yahya Hamurcu, ekibi ile birlikte Deneyimsel Tasarım Öğretisi’ni katılımcılara anlattı. Hamurcu, deneyen değil deneyimselleştiren kişinin, öğrenen kişi olduğunu belirterek, “Çok ilişki kuran değil ilişki sürecini anlayan, daha çok deneyime sahiptir. Deneyim transferi yaparsanız, deneyip yanılmak durumunda kalmazsınız” diye konuştu. 
Yahya Hamurcu, bir bilginin ‘Deneyimsel Tasarım Öğretisi’ içerisinde yer alabilmesi için, tutarlı, anlaşılabilir, faydalı ve uygulanabilir olması gerektiğini söyledi.
2 gün sürecek olan İletişim Ustalığı Zirvesi’nin ilk gününde; “Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir?”, “İletişim Nedir?; Ne Değildir?”, “İletişim Çeşitleri” ve “İletişim Sanatı” konularında sunumlar gerçekleştirilirken,  zirve, ikinci gün yapılacak olan 6 oturumla devam edecek.