Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulu Spor Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, Çanakkale Zaferinin 100. Yılında ve Orman Haftasında gerçekleştirilen fidan dikiminin, geleceğimiz ve ekosistem açısından önemli olduğunu ifade etti. Ormanların, kendi kendini yenileyebilen bir doğal kaynak olduğunu belirten Prof. Dr. Kıllı, dikilen fidanların geleceğe yön verecek gençlerimizle büyüyeceğini söyledi.
Programda konuşma yapan KMYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Temiz ise, gelecek nesillere güzel bir ülke bırakmak için ağaçlandırmanın önemine vurgu yaparak, “Kentimizde erozyonun önlenmesi ve heyelanın engellenmesi için Ahir Dağının güney cephesinin ağaçlandırılmasından dolayı Orman Bölge Müdürlüğünün çalışmalarını takdir ediyorum. Biz de Üniversitemiz Karacasu Yerleşkesinde ağaçlandırmaya müsait alanları değerlendirmeye aldık. Orman Bölge Müdürlüğümüz ile gerekli planlamayı yaptık ve çam fıstığı dikilmesine karar verdik. Projemizi destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci, fidanları sağlayan Orman Bölge Müdürlüğümüze ve Orman İşletme Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.
Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, Çanakkale şehitlerini anarak başladığı konuşmasında ormanların küresel ısınmaya, çölleşmeye ve iklim değişikliğine karşı dünyanın savunma güçleri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çanakkale’de olduğu gibi doğal kaynaklarımızı korumada da ülke olarak önemli adımlar attık. Türkiye orman kaynaklarını azaltan değil artıran ender ülkelerden biridir. Bugün de diktiğimiz ağaçlarla Çanakkale ruhunu yaşamanızı istiyorum. Diktiğimiz her ağaç ülkemiz ve dünya için bir katkı oluşturacaktır.”
Konuşmaların ardından fidan dikim alanına geçilerek fidanlar toprakla buluşturuldu.