01 Aralık 2015 tarihinde saat 10.00’da Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda, saat 14.00’te ise Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferanslarla katılımcılara Dış Ticaret konusunda bilgi verildi. 
Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Burcu Erşahan; “Lojistik ve Lojistikte Yeni Gelişmeler”, Doç. Dr. Ali Haluk Pınar;  “Küresel Rekabette Yeni Boyutlar” ve Yrd. Doç. Dr. Arif Selim Eren ise “Dış Ticaret” başlıkları altında sunumlarını gerçekleştirdi. Her iki ilçede de “Dış Ticaret” konusuna son derece ilgili olan katılımcı topluluklarıyla öğretim üyelerimiz arasında, konferans öncesinde ve sonrasında da bilgi alış verişinde bulunuldu. 
KSÜ İİBF Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Haluk PINAR, bu konferanslara kendilerini davet eden Elbistan TSO Başkanı Mustafa Paksoy’a, Afşin TSO Başkanı Bekir Sıtkı Can’a ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Şube Müdürü Tuncer Okumuş’a teşekkür etti.
Yüksek Öğretim Kurulu’nun uygun görmesi halinde önümüzdeki dönemde Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünün Lisans ve Tezli Yüksek Lisans programlarına öğrenci alacaklarını, bu tür işbirliklerine her zaman hazır olduklarını ifade eden Pınar, “Kahramanmaraş’ın 2023 hedefleri doğrultusunda ihracatını 5 milyar dolara çıkarabilmesi için her zaman iş adamlarımızın yanında olacağız” diye konuştu. 
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğretim üyeleri Elbistan ve Afşin Ticaret ve Sanayi Odaları Başkan ve üyelerine gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Elbistanlı ve Afşinli iş adamlarıyla bundan sonrada işbirliğine devam etmekten onur duyacaklarını ifade ettiler. 
Afşin Ticaret ve Sanayi Odasındaki konferans sunumlarının ardından Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, KSÜ öğretim üyelerini “Eshab-ı Kehf Gönül Elçisi” olmaya davet ederek kendilerine birer plaket takdim etti ve konferansın ardından öğretim üyelerimiz için bir Eshab-ı Kehf gezisi düzenlendi.