Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi Güdümlü Projesinin değerlendirme toplantısı KSÜ Rektörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya; KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Selçuk Yılmaz, DOĞAKA Hatay Ajansından Oğuz Alibekiroğlu ve Serdar Çınar, KTSO Başkan Vekili Kadir Gülkesen, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkan Vekili Durdu Mehmet Demirciler, KSÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Temiz ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hakan Özger katıldı.
Toplantı kapsamında proje yürütücüleri tarafından ön mutabakatı imzalanmış olan projenin bugüne kadar ki gelişimi ve hedefleri ile ilgili olarak katılımcılara bilgilendirme sunumu yapıldı. 
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci projenin ilimizin yanı sıra, bölgesel, ulusal ve hatta uluslararası düzeyde faaliyetlere katkıda bulunacağını ifade ederken, projenin ilimiz meslek gruplarının ve kültürel mirasımızın değerlerinin öne çıkarılmasına vesile olacağının altını çizdi. Ayrıca Üniversitemiz, meslek odaları ve esnafların ticari olarak da bir araya gelmeleri için projenin büyük bir fırsat olduğunu belirten Rektör Deveci, bu birlikteliğin verimlilik adına en üst düzeyde kullanılmasının gerekliliğini vurguladı. 
Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi’nin, Kahramanmaraş’ta kuyumculuk, metal mutfak eşyası, mobilya, diş protez alanlarında faaliyet gösteren firma ve işletmelerin tasarım ihtiyaçlarını gidermesi hedeflenirken, projenin il ekonomisi için çok ciddi kayıp olarak görülen tasarım ve 3D modelleme bütçesi açısından da olumlu sonuçlar ortaya koyması amaçlanıyor.
Toplantıda proje ortakları beklentilerini ifade ederken, projenin sürdürülebilirliği, ortaklar ve il ekonomisine yapacağı katkılar proje yürütücüsü KSÜ yetkililerince ayrıntılarıyla masaya yatırıldı. Kalkınma Bakanlığı ve DOĞAKA temsilcileri projenin devamlılığı konusunda değerlendirmede bulunurken, devam eden süreçte daha rantabl çalışmaların yapılabilmesi yönünde bilgi alış verişinde bulunuldu. 
KSÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetleri projenin ana omurgasını oluştururken, nitelikli eleman yetiştirme konusunda önemli bir misyon üstlenen Üniversitemizin ilerleyen dönem katkılarının devam edeceği vurgulandı.
Toplantı sonunda proje ortakları büyük öneme sahip projenin aksamadan yürütülmesi konusunda mutabakata varırken, Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi’nin modern ve teknik donanımlarıyla kurum ve kuruluşlara hizmet verebilmek için en kısa sürede faaliyete geçirilmesi kararlaştırıldı.