Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından Bahçelievler Yerleşkesinde bulunan personel ve öğrencilere ‘Afet Bilinci Eğitimi’ verildi.

KSÜ akademik ve idari birimlerinde belli bir plan dâhilinde verilen afet bilinci eğitimleri, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince Acil Durum Yönetim Başkanlığının “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında Bahçelievler Yerleşkesinde bulunan akademik/idari personel ve öğrencilere afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler şeklinde anlatımla ve uygulamalarla verildi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Eğitimin sonunda akademisyen, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla tahliye ve acil eylem tatbikatı gerçekleştirildi.

Düzenlenen tatbikatın son derece başarılı bir şekilde sonuçlandığını söyleyen KSÜ Sivil Savunma Uzmanı Mustafa Demir, personellere ve öğrencilere verilen bu tür eğitim ve tatbikatların insanları afetler konusunda bilinçlendirme, afetlerin zararlarını en az indirme ve en az zararla kurtulma açısından önem arz ettiğini ifade ederek benzer tatbikatların Fakülte ve Yüksekokullarda gerçekleştirilmeye devam edeceğini söyledi.