Vali Mustafa Hakan Güvençer, KSÜ Avşar Yerleşkesi Cahit Zarifoğlu konferans salonunda, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 92. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Haydar Aliyev ve Türk Dünyası" konulu konferansta, nişanın aynın zamanda Kahramanmaraş'a verildiğini söyledi.
Takdim edilen nişanla, Azerbaycanlıların sevgisini ve selamını da aldıklarını belirten Güvençer, şöyle konuştu:

"Her iki topluluk, aynı milletin birbirine yakın ama farklı coğrafyalarda aynı hayalleri kuran insanlardan oluşmaktadır. Dolayısıyla Kahramanmaraş'tan Azerbaycan ufuklarına doğru salınan samimiyet çok çabuk yankı buldu. Verilen nişan sadece bir materyal değil birbirine mahkum ve kardeş iki milletin sevgilerini taşıyan canlı bir tohumdur."

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova da Prof. Dr. Deveci'yi Azerbaycan'la samimi ilişkilerinden dolayı tebrik etti.

Prof. Dr. Durmuş Deveci de Türkiye ile Azerbaycan halklarının gönüllerinin her zaman bir olduğunu vurguladı. Bu seneyi, Azerbaycan üniversiteleriyle iş birliği ve dostluk yılı olarak belirlediklerini hatırlatan Deveci, bunun da kendileri için büyük bir mutluluk nedeni olduğunu dile getirdi. 

Konuşmaların ardından KSÜ Rektörü Deveci, "Ebedi Lider Altın Döş Nişanı"nı, Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi Eşbaşkanı Rasim Memmedov ve Nesibova'nın elinden aldı.