Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Oylama hakkında bilgi alan ve fotoğrafları inceleyen Deveci, haber kategorisinde Mahmud Rslan'ın "Ümran Daknes" ile Cem Genco'nun "Gözyaşı'nın babası için çağrısı karşılık buldu" ve Salih Zeki Fazlıoğlu'nun "Usain Bolt" fotoğrafına oy verdi.

Oylamanın ardından fotoğraflarla ilgili değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Deveci, Anadolu Ajansını başarıları dolayısıyla tebrik etti.

AA'nın 11 dilde yayınıyla "Türkiye'nin güçlü sesi" olduğunu vurgulayan Durmuş Deveci, Suriye'de yaşanan acıyı en iyi şekilde anlatan Ümran bebek ile bir kız çocuğunun babasıyla birlikte yan yana uzanmış fotoğrafını seçtiğini ifade ederek, "Babasının tedavi olacağını duyunca acı gülümseyişini görmüş olduk. Spor dalında da Usain Bolt'un sol tarafındaki rakibine gülümseyerek bakması ve onlarla adeta dalga geçiyormuş gibi yakalanmış çok güzel fotoğrafı gördük. Bunlarda seçim yaptık." dedi.

Fotoğrafların hepsini başarılı bulduğunu kaydeden Deveci, aralarında seçim yapmakta zorlandığını dile getirdi.