Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent Yönetici A.Ş. ile Selçuk Üniversitesi Teknokent arasında Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)  anlaşması imzalandı.

Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş'de düzenlenen toplantıda Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade ve Genel Müdür Yardımcısı Selçuk TTO Proje Yürütücüsü Yeliz Erenler, Kahramanmaraş Teknokent yetkililerine bilgi verdi. Toplantıda, Kahramanmaraş'ın ve KSÜ'nün durumu hakkında da konuklara bir brifing verildi.

KSÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakkı Alma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KSÜ Teknokent'te çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Teknokent'te TTO kurulabilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda ikinci aşamaya geçildiğini belirten Alma, şunları kaydetti:

"Bir süre önce yapılan yönetim kurulu toplantısında Teknokent bünyesinde TTO kurulması kararlaştırılmıştı. TÜBİTAK tarafından desteklenen TTO'ların kurulabilmesi için daha önce projesi onaylanan ve TTO kuran bir üniversite ile 'rol model' anlaşması yapılması gerekiyordu. Bu anlamda Selçuk Üniversitesi ile TTO anlaşması imzaladık. Çalışmalarımız çok güzel ilerliyor. Burada katma değeri yüksek ürünler üretmek ve ihraç etmek istiyoruz."

Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Mesut Bilginer  ise Kahramanmaraş ve üniversitenin imkanlarının TTO için oldukça elverişli olduğunu, Kahramanmaraş'a TTO kazandırılması için yoğun bir çaba sarf edileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından KSÜ Teknokent Yönetici A.Ş. ile Selçuk Üniversitesi Teknokent arasında TTO anlaşması imzalandı.

Toplantıya, Yrd. Doç. Dr. Ömer Okan Fettahlıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Arif Selim Eren, Uzman Bircan Demir ve Uzman Ahmet Hikmet Zabun katıldı.