Uluslararası etkileşimlerin, bilimsel birikimin gelişmesinde ve aktarılmasında çok önemli rol oynadığına ve Ülkemizdeki bilimsel çalışmalara ve dünyadaki bilimsel birikime katkı yapmamız gerektiğine inan yönetim anlayışıyla hareket eden Üniversitemiz, dış dünyaya açılma yolunda önemli gayretler göstermektedir.
2015 yılını Azerbaycan ile dostluk yılı ilan ederek Azerbaycan Üniversiteleri ile işbirliği çerçevesinde önemli faaliyetlere imza atan KSÜ, 2016 yılını da Bosna ile dostluk-kardeşlik yılı ilan etti. Ayrıca Orta Asya ve Uzak Doğu’dan 18 üniversite ile Erasmus + Öğrenci Değişim Programı anlaşması imzalayarak anlaşma imzalanan ülke sayısını 23’e, üniversite sayısı ise 65’e ulaştıran Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi,  uluslararası işbirliği ağına Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’dan 3 üniversiteyi daha kattı. Böylelikle anlaşma imzalanan ülke sayısı 24’e üniversite sayısı ise 68’e yükseldi.

Eğitim ve araştırma alanında sahip olduğu bilgi, deneyim ve kazanımlarını Batı Afrika ülkesi Burkina Faso Üniversiteleri ve Araştırma Kuruluşları ile paylaşmak üzere 13-21 Ocak 2016 tarihlerinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı ve KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Süha Uslu, Polytechnic University of Bobo-Dioulasso ve University of Koudougou ile geniş kapsamlı araştırma, eğitim ve öğrenci değişimi; Environmental and Agricultural Research Institute (INERA)  ile araştırma-geliştirme (Ar-Ge) işbirliği protokolü imzaladı. Ayrıca University of Ouagadougou ile de prensipte anlaşıldı.

KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, Bobo-Dioulasso Politeknik Üniversitesi Rektörü Profesör Georges Anicet Ouedraogo ve dış ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Profesör Aboubacar Toguyeni, Koudougou Üniversitesi Rektörü Profesör Georges Sawadogo, Ouagadougou Üniversitesi Rektör Yardımcısı Diarra Ye ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü (INERA) Müdürü Dr. Hamidou Traore ile makamlarında görüştü. Üniversitemizin tanıtımının yapıldığı bu görüşmelerde, kurum yetkilileri ziyaretten ve işbirliği yapmaktan memnun olduklarını, bu yolda atılacak adımların her iki kurum açısından önemli kazanımlar oluşturacağını ifade ettiler.