Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine (KSÜ) kayıt yaptıran öğrencilere, yöresel lezzetlerden dondurma ve fıstık ezmesi ikramında bulunuluyor.
Üniversiteye kayıt işlemleri için aileleriyle kente gelen öğrenciler, Kahramanmaraş Büyükşehir ve Onikişubat belediyelerinin kampüse kurduğu stantlardaki görevliler tarafından karşılanıyor. 

Burada Büyükşehir Belediyesince hediye edilen fıstık ezmesini tadan öğrencilere, Onikişubat Belediyesi standında ise şehirle özdeşleşen Maraş dondurması ikram ediliyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen öğrenciler için kendilerini evlerinde hissedecekleri ortamı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ın misafirperver bir şehir olduğunu vurgulayan Erkoç, "Öğrencilerimize, kurduğumuz stantta yöresel fıstık ezmesi ikram ediyoruz. Bunun yanında görevli arkadaşlarımız ücretsiz öğrenci çamaşırhanesi, gençlik merkezleri ve kurslar hakkında bilgi veriyor. İlk kez şehrimize gelen üniversitelilere Kahramanmaraş'ın tanıtım kitapçığını veriyoruz, ayrıca şehir turu yaptırıyoruz" dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ‘FISTIK’ GİBİ KARŞILAMA FOTOĞRAFLAR

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise üniversitede alınan eğitimin gençlerin hayatını şekillendireceğini belirtti.

KSÜ'deki kayıtların dün başladığını ifade eden Mahçiçek, "İnşallah burada eğitim görecek öğrencilerimiz mutlu ve başarılı olacaklar. Kendilerini çok güzel bir hayata hazırlayacaklar. Belediye olarak öğrencilere dondurma ikram ediyoruz" diye konuştu. 

Öğrencilerden Sevim Çelik ise Kahramanmaraş'ta yöresel lezzetlerle karşılandıkları için mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Cemile Rana Dalyan da fıstık ezmesi ve dondurma ikramı nedeniyle belediye yetkililerine teşekkür etti.